Doğan BULGUN 
Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri kapsamında sahneye çıkan yörede yaşayan yetenekli gençlerden oluşan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası, müzikseverlere muhteşem bir konser verdi. Kapanışı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şefliğinde seslendirdikleri “İzmir Marşı” ile yapan Gençlik Senfoni Orkestrası ayakta alkışlandı. 
BEYLİKDÜZÜ Gençlik Senfoni Orkestrası, Sanat Yönetmenliği’ni Figen Ayhan Karakelle’nin yaptığı 4.Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri’nde ilk kez sahneye çıktı. Yörede yaşayan müziğe yetenekli gençlerden oluşan Gençlik Senfoni Orkestrası, dinleyicilere, Şef Hakan Tepeli yönetiminde, Brahms’tan Bach’a, Strauss’tan Vivaldi’ye uzanan geniş bir yelpazede klasik müziğin en güzel örneklerini sundu. KonsereJohannes Brahms’tan Hungarian Dance No.5 ile başlayan Gençlik Senfoni Orkestrası konserin devamında; Dmitri Shostakovich’ten Jazz Suite, Waltz No.2, Gabriel Fauré’den Pavane, Albinoni Adagio C Minör, Johannes Brahms’tan HungarianDance No.1, Johann Sebastian Bach’tan Air, Antonio Vivaldi’den Concerto for Guitar RV 93 ve Johann Strauss’tan Radetzky March adlı klasik eserleri başarıyla yorumladı. Gurur ve mutluluk dolu anlara sahne olan konserin sonunda genç müzisyenler, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Konseri gurur, umut ve mutlulukla izlediğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kültür İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Gençlik Senfoni Orkestrası’nda eğitim alarak 4 ay gibi kısa bir sürede hazırlanıp bu gece bize muhteşem bir konser sunan tüm gençlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Benim için, aileleri için, Beylikdüzü için gurur dolu bir akşam. Sanat olmadan, müzik olmadan hayal kuramazsınız. Hayal kurmadan da mucit ve bilim insanı olamazsınız. Bir millet, bilimle sanatla besleniyorsa ortaya bu akşamki gibi inanılmaz gençler ve muhteşem eserler ortaya çıkar. Bu pırıl pırıl gençler Beylikdüzü’nün ve ülkemizin aydınlık yarınları olacaklar” şeklinde konuştu. Başkan İmamoğlu, konserin sonunda Şef Hakan Tepeli’ye, Baş Kemancı Birsu Çelik’e ve Senfoni Orkestrası’na eğitim veren öğretmenlere çiçek takdim etti. KüçükÇiftlik Bahçe’de caz rüzgârı Mert Fırat-Jülide Özçelik [caption id="attachment_133857" align="alignleft" width="267"] İki sanatçı ‘KüçükÇiftlik Bahçe Sunar’ etkinliği kapsamında
11 Ağustos Cumartesi günü
müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak[/caption] FARKLI müzik türlerinden yerli sanatçı ve grupları ağırlayan KüçükÇiftlik Bahçe Sunar konserleri, 23 Haziran’da gerçekleşen Türkiye’nin en sevilen rock gruplarından Duman ve Son Feci Bisiklet konseri ardından bu kez tarzını değiştirerek caz severleri ağırlayacak. 2016 yılından bu yana birçok şehirde senfoni orkestralarıyla birlikte konserler veren Jülide Özçelik ve Mert Fırat bu kez bambaşka bir projeyle seyirci karşısına çıkacak. Sevilen şarkıları oda müziği eşliğinde seslendirecek olan sanatçılar, 11 Ağustos Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de yıldızların altında birlikte sahne alacak. URU organizasyonu gerçekleştirilen KüçükÇiftlik Bahçe Sunar konserleri bu yıl da yerli müzik sahnesinin en başarılı isimlerini ağırlamaya devam edecek. BİFO Viyola Grubu'na seçme ile şef yardımcısı alınacak BORUSAN İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) yeni viyola grup şefi yardımcılıkları için değerlendirmelerin yapılacağı bir odisyon (Seçme amaçlı dinleme) gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda viyola grubunun oturma düzeninin belirlenmesi ve orkestrada yer almak isteyen yeni müzisyenlerle bir tanışmanın da gerçekleştirileceği odisyon, yalnızca viyolacılar için, 15 Eylül 2018 saat 16.30-22.00 arasında Borusan Oto’nun İstinye’deki 9.55 salonunda yapılacak. Katılımcılar şu eserleri hazırlayacak: Katılımcılar solo viyola eserlerinden birini seçip odisyona seçtikleri esere hazır halde gelecek. Hoffmeister’ın Re Majör Viyola Konçertosu eserine tüm katılımcılar hazır halde gelmek zorunda. Katılımcılar belirtilen orkestra eserlerinin hepsine hazır halde gelecek. Katılımcılar orkestra eserlerinde ölçü aralığı verilmeyen eserlerin bütününden sorumlu olacaklar. Zorunlu eser: Hoffmeister: Re Majör Viyola Konçertosu, 1. Bölüm (kadanssız) Solo viyola için seçilebilecek eserler: Stamitz: Re Majör Viyola Konçertosu, Op. 1, 1. Bölüm (kadanssız) Walton: Viyola Konçertosu, 1. Bölüm Bartók: Viyola Konçertosu, Sz. 120, BB 128, 1. Bölüm Hindemith: Der Schwanendreher, viyola konçertosu, 1. Bölüm Viyola ve orkestra için: Strauss: Don Juan, Op. 20 (ilk bölümden 71. ölçüye kadar) Mendelsshon: Bir Yaz Gecesi Rüyası, Scherzo Mahler: 10. Senfoni (Andante’den 15. ölçüye kadar) Brahms: 4. Senfoni, Mi minör, Op. 98, 4. bölüm (41. ölçüden 80. ölçüye kadar) Mozart: 35. Senfoni, Re Majör, KV 385, 1. bölüm, (41.ölçüden 71. ölçüye kadar ve 134. ölçüden 181. ölçüye kadar) Çaykovski: 6. Senfoni, Si minör, Op. 74, “Pathétique”, 1. bölüm (19. ölçüden 62. ölçüye kadar) Beethoven: 5. Senfoni, Do minör, Op. 67, 2. bölüm, (en başından 10. ölçüye kadar, 49. ölçüden 59. ölçüye kadar ve 98. ölçüden 106. ölçüye kadar) Smetana: Die Verkaufte Braut (Satılmış Nişanlı), (1. ölçüden 8. ölçüye kadar ve 52. ölçüden 111. ölçüye kadar)