Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek 24 Şubat’taki konser Bilkent Üniversitesi’nin kurucusu Profesör İhsan Doğramacı’ya adandı.

"Hoca Beye Saygı- Pianisimmo…" başlığıyla sunulacak konserin solistleri Yoonie Han, Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner. Konserler için biletler www.biletiva.com adresinden temin edilebilecek. Konserlerden bir saat önce Tunus Caddesi ile Milli Kütüphane önünden hareket edecek ücretsiz servisler izleyiciyi Bilkent’e ulaştıracak.

FESTİVAL KOMİTESİ ÇOK ÖZEL BİR PROGRAM HAZIRLADI

1986 yılında Bilkent Üniversitesinin ilk fakültelerinden biri olarak kurulan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bu yıl 30. yılını bir festivalle kutlayacak.

10 Şubat-16 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek "Bilkent 30. Yıl Festivali" konserlerine fakültenin konser alanında başarılar elde eden öğretim üyeleri, mezunları ve halen öğrenimleri süren"Harika Çocuk/Gençler" solist olarak katılacak.

Festival Direktörü Kağan Korad festivalle ilgili duyguların şu cümlelerle paylaştı: "Fakültemiz, ilk öğrencisini 1986 yılında aldı ve Üniversite’nin ilk mezunu bu tarihten sadece iki yıl sonra Müzik Bölümünden geldi. Bu erken mezuniyetin nedeni, Bilkent Üniversitesi’nde açılan yeni ve diğerlerinden farklı sanat fakültesinin kuruluşunun, alanda büyük bir etki ve heyecan yaratması, birçok konservatuardaki en iyi öğrencilerin kurulur kurulmaz bu yenilikçi okula geçmiş olmasıydı.

O yıldan beri, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bir kısmı yurt içinde bir kısmı yurt dışında sanat kariyerlerini sürdüren birçok nitelikli müzisyen ve tiyatro insanını mezun etti. Bugün Bilkent mezunlarının büyük bölümü, yurt içi kariyerlerinin yanı sıra yurt dışında da Julliard ve Barenboim Akademi gibi en prestijli okullarda eğitimlerine derecelerle devam ediyor ve Bolşoy Tiyatrosundan Carnegie Hall’e kadar dünyanın tüm sahnelerinde kendilerine yer buluyorlar.

30. Yıl Festivali Bilkent’in mezunları, akademisyen sanatçıları, öğrencileri ve yıllardır yanımızda olan seyircilerimizle bir arada kutladığımız müzikli bir yıldönümü partisidir; daha nice başarılı otuz yıllara."

Festivalin ilk konseri "Gitarlı Beraberlikler" başlığını taşıyor. 10 Şubat tarihindeki konserde Adilhoca Aziz (keman), Merve Başoğlu (flüt), Barok Bostancı (viyola), Elif Başak Genç (viyola), Sema Hakioğlu (viyola), Alpay Can İnkılap (keman), Yeliz Kızılay (viyolonsel), Ayşegül Koca (gitar), Kağan Korad (gitar), Bahar Kutay (keman), Sergey Margulis (kontrbas), Irina Nikotina (keman), Artur Rahmatulla (viyolonsel), Özberk Miraç Sarıgül (gitar) ve Yiğit Ülgen (viyolonsel) solist olarak yer alıyor.

17 Şubat tarihli "Müzikal Bağlar" konserinin solistleri İdil Bursa (viyolonsel), Serdar Rasul (viyolonsel), Zerin Rasul (piyano) ve Ilgın Top (keman).

Festivalin 24 Şubat’taki konseri "Hoca Beye Saygı- Pianisimmo…" başlığıyla Bilkent Üniversitesi’nin kurucusu Profesör İhsan Doğramacı’nın anısına gerçekleşecek. Konserin solistleri Yoonie Han, Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner.

2 Mart tarihli "Müziğin Nefesi" isimli konserde Julian Lupu (trompet), Renato Lupu (trompet), Cem Güngör (trombon), Peter Körner (trombon) ve Noriyoshi Murakami’den (tuba) oluşan Brassmania ile Müzik Bölümü öğrencilerinden Deniz Arda Başuğur(trompet), Mutlu İşdar (flüt) ve Sevgi Varol (fagot) yer alıyor.

9 Mart tarihli "Tuşlardan Yaylara…" isimli konserin solistleri Hülya Keser (keman), Adelina Hasani (keman) ve Paul Uyterlinde’den (viyolonsel) oluşan Ayur Trio ile Tuna Bilgin (piyano).

"Şan Sanatının Şaşaalı Dünyası" 16 Mart’ta. Bu konserde solist olarak opera alanındaki başarılı mezunlar Esra Abacıoğlu Akcan (soprano), Ayhan Uştuk (tenor), Umut Kosman (bariton) ve Beran Sertkaya’nın (bas-bariton) yanı sıra Müzik Bölümü öğrencileri Doğa Bilici (soprano), Selinay Duman (soprano) ve İlayda Erenler (soprano) yer alıyor.

10 Şubat-16 Mart 2016 tarihleri arasında her Çarşamba saat 20.00’de Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek "Bilkent 30. Yıl Festivali"nin biletleri www.biletiva.com adresinden temin edilebilecek. Konserlerden bir saat önce Tunus Caddesi ile Milli Kütüphane önünden hareket edecek ücretsiz servis araçları müzik severleri salona taşıyacak.

YEŞİL TURNALAR’ 45. YAŞINI MUHTEŞEM BİR KONSERLE KUTLADI

Balkanların en güçlü Türk sivil toplum kuruluşlarından olan "Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği" bünyesinde etkinlik gösteren "Yeşil Turnalar Türk Halk Müziği Kolu" kuruluşunun 45. yıldönümünü muhteşem bir konserle kutladı.

Prizren Kültür Evi salonunda düzenlenen konserde kıdemli ve genç sanatçılar sahneye gelerek, "Yeşil Turnalar Türk Halk Müziği Kolu"nun bu önemli jübilesini zengin bir konserle taçlandırdı.

Yeşil Turnalar, bundan tam 45 yıl önce İrfan Şekerci ve Naci Beksaç’ın Prizren’e getirdikleri ilk bağlamalar ardından kuruldu, o güne dek klarnet, ud, cümbüş, keman eşliğinde söylenen türküler, o günden sonra bağlamalar eşliğinde söylenmeğe başlandı, Kosova’da saza yüzlerce gencin gönül vermesine neden oldu.

Yeşil Turnalar, önce 1996 yılında Ankara’da Mehmet Özbek yönetiminde Prizren türkülerinden oluşan bir kaset, 2012 yılında da gene Prizren ve Rumeli türkülerinden oluşan 2 CD’yi türkü severlere kazandırdı.

Doğru Yol Derneği’nin 65’inci sanat yılını kutladığını anımsatan dernek başkanı Bülent Emruş, bu anlamlı gün için sahneye gelen "Yeşil Turnalar Kolu" mensuplarına, Agim Fişar ile tüm saz ve ses sanatçılarına hazırlamış oldukları bu değerli program için teşekkürlerini bildirdi. Solo ve koro tarafından birbirinden güzel türkülerin söylendiği konser seyircide büyük ilgi uyandırdı.

Halka ücretsiz sunulan konsere Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Saim Bağcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.