ANKARA - Çankaya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde uzun yıllardır çalışan 27 işçi, OSTİM Mesleki Eğitim Merkezi’nde gördükleri bir aylık mesleki eğitimin ardından kalfalık belgelerini aldılar.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, alaylı olarak yetiştikleri marangozluk, kaynakçılık, elektrikçilik gibi iş güvenliği açısından tehlikeli sınıfa giren mesleklerin püf noktalarını öğrenen işçiler, girdikleri sınavı da başarıyla verdiler. Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün değişik birimlerinde görev yapan 27 personel, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı OSTİM Mesleki Eğitim Merkezi’nde gördükleri eğitim sayesinde uzun yıllardır yaptıkları mesleklerinin okulunu da okumuş oldular. Bir ay boyunca aldıkları eğitimin ardından girdikleri yeterlilik sınavını geçen çalışanlar, başarı ve azimlerini "Kalfalık" belgesiyle tescillediler.

 "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalışanların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik" çerçevesinde, zaten uzun yıllardır yaptıkları marangozluk, kaynakçılık, elektrikçilik, boyacılık, yapı yüzey kaplama işi, bitki – ağaç budama ve sıhhi tesisatçılık gibi mesleklerinin bilimsel eğitimini alan 27 personel, alaylı olarak başladıkları meslek hayatlarını okullu olarak devam ettirecekler.

Çankaya 2017’yi beklemedi

Çankaya Belediyesi Yıldız Yerleşkesi’nde düzenlenen törende, başarılı personellere kalfalık belgelerini Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç verdi. İş Kanunu’nun kamu kurumlarında "tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işler" kategorisinde çalışan tüm işçilerin mesleki yeterlilik eğitimi almasını şart koştuğunu ve bunun için 2017 yılına kadar süre tanıdığını hatırlatan Sevinç, iş ve işçi güvenliğine büyük önem gösteren Çankaya Belediyesinin eğitim sürecini derhal başlattığını kaydetti.

Belediye birimleri içinde ilk eğitimlerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görevli personelden başladığını vurgulayan Sevinç, çalışanların hazırlanan program uyarınca gerek mesai saatlerinde gerekse de özverili davranıp kişisel istirahat saatlerini ayırarak eğitimlere katıldıklarını belirtti. Eğitim programına katılan 30 işçiden 27’sinin eğitimler sonrasında yapılan yeterlilik sınavını tek seferde geçerek kalfalık belgesi almaya hak kazandığını söyleyen Sevinç, başarı oranının yüzde 90 olmasının da sevindirici olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim