Ürettiği hizmet ve projelerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen Çankaya Belediyesi Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu, belediye personelinin eğitimine devam ediyor.

Çankaya Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve üniversite işbirliği ile yürüttüğü toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarının içeriğini yeni eğitimlerle güçlendiriyor. Daha önce müdür, müdür yardımcıları ve birim temsilcilerine yönelik düzenlenen eğitimler, belediye çalışanları arasında yaygınlaştırılıyor.

Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner’in de katılımıyla düzenlenen ilk personel eğitim toplantısında, Çankaya Belediyesinin 2013 yılında imzaladığı "Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı" ve bu kapsamda hazırlanacak Eşitlik Eylem Planı’nı ele alındı.Kadın ve toplumsal cinsiyet konularına duyarlı olan Çankaya Belediyesinin istihdam edilen kadın çalışan ve kadın yönetici sayısı bakımından da Türkiye’nin örnek yerel yönetimlerinden biri olduğunu vurgulayan Güner, Eşitlik Çalışma Grubu’nun bu yaklaşımı üretilen hizmet ve projelere de yansıtmayı amaçladığını söyledi.

Çankaya Belediyesinin yönetimsel ilkeleri arasında katılımcılık ve cinsiyete duyarlı kentsel hizmet sunumu olduğunu vurgulayan Güner, 2015 Martından bu yana İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) ile birlikte "Cinsiyete Duyarlı Yerel Hizmet Sunumu" başlıklı bir projenin de geliştirildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim