ANKARA - Elmadağ Belediyesi tarafından, İlçe geneli okullardan 3.sınıflar ile liseler arasını kapsayan "Elmadağ Okuyor Projesi" start aldı.

Online platformda yapılacak olan eğitim kapsamında;"Göz kaslarını geliştirme,Aktif görme alanını genişletme,Satır boyu görme,Doğru kelimeyi bil,Doğru sayıyı bul Metronom,Hızlı görme, Göz çevikliğini arttırma,Blok okuma,Grup okuma,çalışmalarına ait egzersizler ve metinler öğrencilerin seviyesine uygun olup, 100 temel eser, biyografi, edebiyat, eğitim, tarih gibi alanlarda en az 300 adet makale arşivi kullanılacaktır. Projenin bütün bilgilerinin içerisinde barındırılacağı ELMADAĞ OKUYOR web sitesinde, Online Platform bu web sitesinde çalışacaktır.

EĞİTİMLER, İSTEDİĞİN YERDE, İSTEDİĞİN ZAMANDA ONLİNE!

Elmadağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan proje kapsamında; Okul müdürlüklerince, okul proje koordinatörleri ile projede görevlendirilen öğretmenler tarafından da öğrenciler sisteme (online platforma) eklenerek, günlük hızlı okuma ve anlama çalışmalarını yapacaklar. Proje kapsamındaki öğrenci ve öğretmenler, istediği yerden ve istediği zaman online platformuna ulaşarak kullanabilecek olup, istemdeki akıllı dijital öğretmen ile sürekli olarak seviyeleri ve hızları kontrol edilerek, seviye ve hızları sistem kendisi arttıracaktır.

Başkan Gazi Şahin; Öğrencilerin çalışmaya başlamadan önce, çalışma sürecinde ve çalışma sonunda, okuma hızı ve anlama seviyesi online platformdaki sistem tarafından ölçülecek ve sistem tarafından kayıt edilecektir.Yapılan çalışmaların sonunda; Şube,Sınıf,Okul,İlçe,İl bazında, çalışmaya başlamadan önceki hızlı okuma ve anlama oranları ile çalışma bitirildikten sonraki hızlı okuma ve anlama oranlarına ait raporlama ve değerlendirmeler online platformdan alınacaktır.Sistemden öğrenci ve veli sürekli olarak anlık gelişimi takip edebilecek,sistemden dakikada okuduğu kelime sayısı ve anlama seviyesi grafiksel olarak alınabilecek ve liste olarak raporlanabilecektir."dedi.

"ONLARIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPMAK BİZLERİ ZİYADESİYLE MUTLU EDİYOR"

Başkan Şahin; "Çocuklarımızın eğitimi, gelişmesi her şeyden daha değerli ve daha önemlidir. Bu projedeki amacımız; bugünün gençlerini yarına daha iyi hazırlamak,onlara okumayı sevdirmek,sınavlarda daha hızlı okuyarak,okuduğunu anlayarak daha başarılı bir nesil yetiştirilmesine vesile olmaktır. Onların geleceğine yatırım yapmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte."dedi.
Editör: TE Bilisim