ANKARA - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Berkin Elvan Gündüz Bakımevi’nde çocuklarla bir araya geldi.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Berkin Elvan Gündüz Bakımevinde çocuklarla bir araya geldi. Kapıda dört yaş grubu çocuklar tarafından karşılanan Taşdelen, çocukların oyunlarına da katıldı. Çocuklarla tek tek ilgilenen Taşdelen, kukla gösterisini de birlikte izledi. Taşdelen daha sonra gündüz bakımevi sınıflarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye’de 11 gündüz bakımevi ve 4 etüt merkezi ile 1500 çocuğa hizmet veren tek belediye olan Çankaya Belediyesi, çocukların okul öncesi eğitimine kaliteli ve uygun ücretle hizmetle destek veriyor. Çocukların kendilerini sanatla ifade etmelerini sağlayacak, sezgi ve becerilerini geliştirecek müzik, satranç, resim, seramik, beden eğitimi ve dans dersleri verilen gündüz bakımevlerinde, çağdaş bir eğitim imkanı sunuluyor.

Çocukların çağdaş eğitim almalarını, bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlamak için gündüz bakımevlerinde verilen okul öncesi eğitime özen gösterdiklerini belirten Alper Taşdelen, "Geçmişe iyi bir iz bırakmak için geleceğe yatırım yapmak gerekiyor. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Biz de belediye olarak çocuklarımızın düşünen, üreten, sorgulayan, bireyler olarak geleceğe sağlıkla yürüyebilmelerini amaçlıyoruz. Yetişkin insanlar olduklarında ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunabilmeleri için biz de bugün kendilerine tüm imkanlarımızla katkı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KREŞLERDE PSİKOLOG DA GÖREV YAPIYOR

Çocuklara yeni fikirler keşfetme, sorunları çözme becerileri, dil ve kavramlar geliştirme ve genişletmeye yönelik eğitimlerin verildiği gündüz bakımevlerinde, psikolojik destek de veriliyor. Çocukların gelişimlerini, davranışlarını ve davranış değişiklilerini gözlemleyen öğretmenler ile evdeki davranışlarını gözlemleyen ebeveynlerin görüşmeleri sonucuyla ihtiyaç duyulduğunda, Belediye bünyesinde görev yapan psikologlarla görüşme sağlanıyor.
Editör: TE Bilisim