ANKARA - Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından Bilim Kahramanları Buluşuyor ismiyle düzenlenen FIRST® LEGO® League (FLL) turnuvası’nın Ankara ayağı Hacettepe Üniversitesi’nde yapıldı.

 Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor’da genç mucitler "çöpe çözüm, çöple çözüm" temasıyla geliştirdikleri yenilikçi çözümleri sundu. Genç mucitler, yerel turnuvaların ardından ulusal turnuvaya katılacak, derece alan takımlar ülkemizi uluslararası turnuvalarda temsil edecek.

 Dünyanın en büyük gençlik ve çocuk organizasyonları arasında yer alan Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvaları Ankara’da iki gün boyunca 24 ilden 60 takımın katılımıyla yapıldı. Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9-16 yaş arasındaki genç mucitleri bir araya getirdi.

 Genç Mucitler bu yıl, çöp üretimi ve çöple başa çıkma konusunda bir sorun belirleyerek, belirlenen sorunlara yenilikçi çözümler üretti. Mucitler ayrıca, kendi yaptıkları robotlarla, bu kavramları pekiştirme adına verilen görevleri de tamamlamaya çalıştı. Oldukça eğlenceli geçen robot müsabakaları, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

 Ankara Turnuvası’nın ilk gününde Eskişehir Gelişim Koleji’nden katılan Robo Gelişim Şampiyonluk ödülünü kazanırken, Proje Jürisi Özel Ödülü’nü Eskişehir TEGV’den es.O.es, Özdeğerler Jürisi Ödülü’nü, Samsun Final Okulları’ndan Pangea, Robot Tasarım Jürisi ve Robot Performans Birincilik Ödülü’nü Yavuz Sultan Selim Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinin kurduğu Kapadokya takımı alırken, Robot Preformans İkincilik Ödülü’nü ise Tevfik Fikret Okulları Kara Ejderler takımı kazandı.

 Turnuvanın ikinci gününde ise Samsun Rotary Kulübü Bilim ve Sanat Merkezi takımı Game of Recycle Şampiyonluk ödülünü aldı. Proje Jürisi Ödülü’nü Erciş Fen Lisesi takımının kurduğu Erciş İncisi, Özdeğerler Jürisi Ödülü’nü TED Adana Koleji Tedinova takımı, Robot Tasarım Jürisi Ödülü’nü Özel Maya Okulları Legomayamania, Robot Performans Birincilik Ödülü’nü Kayseri Bahçeşehir Koleji Jr. Tornado ve Robot Performans İkincilik Ödülü’nü ise Kayseri Bahçeşehir Fen Lisesi Tornado takımı kazandı.

 Birinci ve ikinci gün sonunda ödül almaya hak kazanan toplam 11 takım, Kültür Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Ulusal Turnuvada okullarını temsil edecek. Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvalarına 40 ilden 257 takım, toplamda ise 2 bin 200 çocuk ve genç katılacak. Bu yılki Bilim Kahramanları Buluşuyor’un tema desteğini Türkiye’nin Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü’nün yaratıcı markası Koroplast üstlendi.

 İzmir ve Ankara Turnuvaları’nın ardından, 27 Şubat tarihinde İstanbul Okan Üniversitesi, 28 Şubat’ta Bursa Uludağ Üniversitesi, 5-6 Mart tarihlerinde ise İstanbul Kültür Üniversitesi yerel turnuvalara ev sahipliği yapacak. 19-20 Mart tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi, Ulusal Bilim Kahramanları Buluşuyor Turnuvası’nda, genç mucitleri bir araya getirecek.
Editör: TE Bilisim