Doğan BULGUN

Cengiz Taşkent’en müzik ziyafeti

MAMAK Belediyesi tarafından yaz ayı boyunca her hafta Cumartesi günü gerçekleştirilen Yaz Konserleri’nin geçen haftaki konuğu Türk Sanat Müziği Sanatçısı Cengiz Taşkent oldu. Saimekadın Amfi Tiyatro’da gerçekleşen konsere Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Başkanvekili Mulla Ali Çetin, Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserlerini Mamaklılar için seslendiren, kendisi de Mamaklı olan usta sanatçı Taşkent, kulakların çok özel bir konser verdi. Unutulmaz eserlerin seslendirildiği konsere gelen vatandaşlar da sanatçıya eşlik etti. Yaklaşık 2,5 saat sahnede kalan sanatçı, müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Ardından sahne alan Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Fethiye yöresi oyunları ile büyük alkış aldı. KONSERLERE BEKLİYORUZ Yaz boyunca birbirinden usta sanatçıları Mamaklılarla buluşturacaklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Köse, Mamaklıları her Cumartesi günü Saimekadın Amfi Tiyatro’da gerçekleşen konsere davet etti. Sanata ve sanatçıya değer verdiklerinin altını çizen Köse, ardından konsere gelen vatandaşların arasına karışarak, hem sohbet etti hem de konseri vatandaşlarla birlikte izledi.

FİNAL İÇİN GERİ SAYIM

Keçiören’de kültür ve sanat etkinliklerinin artması ve çocuklara fırsatlar sunulması noktasına özel hassasiyet gösteren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, açtıkları yaz dönemi tiyatro kurslarına yoğun ilginin olduğunu belirtti. Yaklaşık bir aydır tiyatro eğitimi alan çocuklar, skeçlerden oluşan tiyatro oyunuyla final demeye hazırlanıyor. Çocukların sanatsal becerilerini güçlendirme, özgüvenlerinin artması ve sahne rahatlığı kazanmaları için açılan yaz dönemi tiyatro kurslarında diksiyon, drama, sahne eğitimi alan çocuklar, eğitim sonunda sahneleyecekleri oyuna hazırlanıyor. Yoğun bir prova dönemine giren çocuklar, tiyatro kursunun sorumluluk almayı öğrettiği, Türkçe’nin doğru kullanımına yardımcı olduğu, sosyalleşmelerine katkı sağladığını vurguladılar.

Gazi Mahallesi Kent Orkestrası’nın müziği ile coştu

YENİMAHALLE Kent Orkestrası'nın sahne aldığı konserde, sanatçılar Sezen Yurtseven, Evren Çelik ve Serdar Şimşek vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Konserde slow parçalarla duygusal anlar yaşayan vatandaşlar, hareketli şarkılarla ise bir dakika yerinde durmadı. Coşkunun tavan yaptığı konserde, bir yandan uzun halay kuyrukları oluşturarak eğlenen Yenimahalleliler, bir yandan da sanatçılarla birlikte şarkıları hep bir ağızdan söyledi. “PARKLARIMIZ GÜNDÜZ GECE HEMŞERİLERİMİZİN KULLANIMINDA” Konserlerin yaz boyu süreceğini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Vatandaşlarımız komşuları ile birlikte vakitlerini eğlenerek geçirsin diye her yıl parklarımızda konserler düzenliyoruz. Yaz aylarında düzenlediğimiz bu konserlerde çocuk, genç, yaşlı tüm ilçe sakinleri parklarımızda bir araya geliyor. Parklarımız gündüz gece hemşerilerimizin kullanımına açık olsun istiyoruz. Amacımız herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir Yenimahalle” dedi.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve 80’ler Dilan

ÇANKAYA Belediyesinin kurduğu, Çankaya Belediyesi Orkestrası'nın yaz konserleri başladı. Pop, klasikler, film müzikleri ve türkülerden oluşacak konserler, 13 Eylül'e kadar Çankaya parklarında vatandaşlarla buluşacak. İlki 19 Temmuz Cuma günü Kuğulupark'ta Özüm Zeynep ve Şafak'ın yorumladığı 45'liklerle başlayan konserlerin devamı, Ahlatlıbel Atatürk Parkı, Uğur Mumcu Parkı, Çayyolu Ata Park ve Ahmed Arif Parkı'nda gerçekleşecek. Çankayalıların yaz akşamlarını keyifle geçirmeleri için farklı etkinlikler düzenlediklerini ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bu yaz iki ay sürecek açık hava yaz sineması etkinliklerimizin yanı sıra belediyemizin kurduğu orkestra ile parklarımızda yapılacak ve Eylül ayına kadar sürecek yaz akşamı konserlerinde vatandaşlarımız keyifli vakit geçirecek. Halkımıza temel belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal ve kültürel etkinlikler de hizmet vermeyi önemsiyoruz. Yaz konserleri hem nostaljik bir yolculuğa hem de özlenen yaz akşamlarına sahne olacak. Tüm halkımızı belediyemiz orkestrasının yaz konserlerinde birlikte olmaya davet ediyorum" diye konuştu. 2 Ağustos 2019 Cuma (Bugün) Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda “80'ler Dilan” konseri var. Önümüzdeki üç konserin programı şöyle: 23 Ağustos 2019 Cuma Uğur Mumcu Parkı - Barış Manço Şarkıları 06 Eylül 2019 Cuma Çayyolu Ata Park - Film Müzikleri 13 Eylül 2019 Cuma Ahmed Arif Parkı - Türküler. - ANKARA