MUHTEŞEM GÖSTERİLERİ "CUBA VİBRA" İLE TÜRKİYE’DE İLK KEZ 27 MAYIS’TA SAHNE ALIYOR

Henüz çocukken kendi dans topluluğunu kurmanın ve onu dünya sahnelerine taşımanın hayalini kuran Lizt Alfonso'nun 23 yaşında hayata geçirdiği "Lizt Alfonso Dance Cuba" bugün dünyanın en seçkin dans ve müzik topluluklarından biri haline geldi. Azmi, sadeliği ve dans stillerini özgün bir şekilde harmanlamasıyla tanınan Lizt Alfonso, özgün koreografileriyle aralarında Küba Ulusal Kültür Nişanı, 2008 Dora Birincilik ödülü, 2006 ve 2008 yıllarında Küba Ulusal Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Birincilik ödülü ve 2001 New York’un Kübalı Sanatçıları Vakfı Ödülü’nün bulunduğu çok sayıda ödüle layık görüldü

Sahnelenen tüm gösterilerin yaratıcısı, koreografı ve direktörü olan Alfonso'nun başarıları topluluğu, Broadway'de sahne alan ilk Kübalı dans grubu yaptı. ABD, Kadana, lspanya, Fransa, Almanya, Yeni Zelanda, Mısır, Katar, Güney Afrika, Çin, Hollanda, Belçika, Meksika, Kolombiya ve pek çok ülkede danslarıyla seyircileri sayısız kere büyüleyen ve eleştirmenler tarafından yoğun övgü alan "Lizt Alfonso Dance Cuba" büyük ses getiren gösterileri "Cuba Vibra"nın rengarenk Küba müziği tınıları ve cha-cha, mambo, rumba, conga, bolero ritimleriyle dolu danslarıyla 27 Mayıs’ta İş Sanat sezon kapanış gösterisiyle unutulmaz bir sezon finaline imza atacak.

Lizt Alfonso 4 yaşında küçük bir kızken ilk bale derslerini almaya başladıktan sonra kendi dans topluluğunu kurmayı ve dünya sahnelerine taşımayı hayal ediyordu. 23 yaşında bu hayali gerçekleşen sanatçı 1991 yılında Lizt Alfonso Dance Cuba’yı kurdu. Topluluk dans ve müzikal dünyasında farklı türleri harmanlayan masalsı anlatımıyla dünyanın en prestijli dans topluluklarından biri haline geldi.

Lizt Alfonso Dance Cuba karakteristik Küba kültürünü çeşitli dans ritm ve renklerle ifade eden, günümüzde dünyanın en önemli popüler dans topluluklarından biri. İspanyol ve Afro-küba ritimleriyle Flamenko, bale ve modern dansı bir araya getiren topluluğun ayrıca orijinal soundtrackler besteleyen ve şovlarında da eşlik eden kendi müzik topluluğu ile her yıl çocuk, genç bale alanında binlerce öğrenci mezun eden ve Küba Ulusal Sanat Okulu Dans Akademisi tarafından da tanınan kendine ait bir dans okulu da bulunuyor.

Koreograf ve yönetmen Lizt Alfonso’nun öncülüğünde 2003 yılında New York’da New Victory Theater da sergiledikleri performansların ardından topluluk 5 kıtada Amerika, Kanada, İspanya, Mısır, Katar, Almanya, Hollanda gibi birçok ülkede yüzlerce sahnede gösteriler sundu ve Vail Uluslararası Dans Festivali, Christchurch Sanat Festivali, The Fall for Dance, Uluslararası Gitar Festivali gibi birçok prestijli festivalde de yer aldı.

Topluluk 2007 yılından itibaren Dans Müzikalleri de hazırlamaya başladı ve Toronto Royal Alexandra sahnesinde Mirvish prodüksiyonu ile " Vida" ve Hamburg’da Schmid Tivoli prodüksiyonu ile " Amigas" gösterilerini sahneledi.

Sadeliği ve dans stillerini özgün bir şekilde harmanlamasıyla tanınan Lizt Alfonso, özgün koreografileriyle aralarında Küba Ulusal Kültür Nişanı, 2008 Dora Birincilik ödülü, 2006 ve 2008 yıllarında Küba Ulusal Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Birincilik ödülü ve 2001 New York’un Kübalı Sanatçıları Vakfı Ödülü’nün bulunduğu çok sayıda ödüle layık görüldü.

Artistik ve profesyonel yaklaşımıyla topluluk Youtube da milyonlarca kez izlenen Grammy ödüllü Enrique Iglesias’ın "Bailando" klibinde de yer aldı.

Lizt Alfonso Dance Cuba "Cuba Vibra" şovuyla mambo, rumba, conga, bolero, cha cha cha türlerindeki zengin dansları ve insanların kalbine dokunan ritimleriyle 50’lilerden günümüze görsel bir şölen sunuyor.

Lizt Alfonso Dance Cuba, "Cuba Vibra" şovuyla 27 Mayıs’ta İş Sanat sezon kapanış gösterisiyle hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

‘DANSIN RENGİ’ BURSA’YI SARDI

Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ‘55. Uluslararası Bursa Festivali’, ‘Dansın Rengi’ adlı muhteşem gösteriyle İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ni Bursa’da ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 55.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının ‘Dansın Rengi’ adlı gösterisini sanatseverlerle buluşturdu. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen gösteri, Bursa’da eşsiz bir görsel şölene imzasını attı.

İki farklı eserin yer aldığı ‘Dansın Rengi’ adlı gösteride, ‘Bach Alla Turca’ ve ‘Dansın Rengi’ adlı neoklasik eserlerin koreografileri Mehmet Balkan imzasını taşıyor. Dans ve müziğin eşsiz buluşmasıyla aşkın anlatıldığı gösteri, sanatseverlere tadına doyulmaz bir akşam yaşattı. Erim Ardal’ın müziklerini yaptığı ‘Dansın Rengi’ adlı bale ve dünyaca ünlü piyanist Anjelika Akbar’ın ‘Bach A L’Orientale’ albümünde yaptığı Bach düzenlemelerinin klasik bale ve Türk motifleriyle harmanlandığı ‘Bach Alla Turca’ bölümlerinden oluşan gösteri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Yaklaşık iki saat süren programın sonunda, usta sanatçılar sanatseverlerin alkışlarıyla ödüllendirildi.

Festival Programı

29 Mayıs – Müziğin ustalarıyla ‘Gazino Show’ (Neşe Karaböcek, Seçil Heper, Seyyal Taner, Semiha Yankı, Ersan Erdura, Nur Yoldaş, Ercan Turgut, Tülay Özer, Bilgen Bengü, Funda)

30 Mayıs – Fuat Saka & Niyazi Koyuncu & Karmate

31 Mayıs – Aşkın Nur Yengi & Harun Kolçak

01 Haziran – Candan Erçetin

02 Haziran – The Dire Straits, Experience

04 Haziran – İlhan İrem

07 – 12 Temmuz – 30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

KÜÇÜKÇEKMECE’DE MUSİKİ GECESİ

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Alaturka Türk Müziği Topluluğu ve Erdem Özgen konserine ev sahipliği yaptı.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Alaturka Türk Müziği Topluluğu fasıl, solo ve koro icralarıyla dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Küçükçekmeceliler topluluğun şarkılarına hep bir ağızdan alkışlarla eşlik etti.

Konserin ikinci bölümünde sahne alan Türk müziğinin altın sesi Erdem Özgen ise, sanat müziğinin en unutulmaz eserlerini Küçükçekmeceliler için seslendirdi. Günümüzden esintiler temasını taşıyan repertuarıyla sahneye çıkan Özgen’in performansı izleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı. Sanatçı, "Ben Yalnızım, Seninle Başım Dertte, Herşey Bitmiştir Artık"şarkılarıyla katılımcıları mest etti.