Sosyal belediyecilik hizmetlerini çok yönlü olarak yürüten Mamak Belediyesi ilçede bulunan engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü tedavi ulaşım hizmetlerine devam ediyor.

Mamak Belediyesi tedavi için Başkent’te bulunan çeşitli hastanelere ulaşım sıkıntısı yaşayan engelli vatandaşların hastanelere ulaşımlarını sağlıyor. Engelli hastaların hastane nakli özel olarak dizayn edilen bir araçla yapılıyor. Mamak Belediyesi’nin internet sitesinden alınan haberine göre, engelli ulaşımı için hizmet talep eden raporlu hastalar evlerinden alınarak tedavi edilecekleri hastaneye götürülüyor. Tedavi sonrası hastaneden alınan hastalar tekrar evlerine bırakılıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Sosyal belediyecilik kapsamında engellilere yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. Özellikle tedavi ulaşımı konusunda şahsi imkansızlıkları nedeniyle zorluk yaşayan hastalara yönelik gerçekleştirdiğimiz ulaşım hizmetiyle bir nebze olsun engelli vatandaşlarımızın sorunları hafifletiyoruz" dedi.

Engelli nakli tedavi için yapılıyor

Engelli nakil hizmetinden bu yıl yaklaşık 600 hasta faydalandı. Nakil arabaları yürüyemeyecek derecede engeli bulunan vatandaşlara hizmet veriyor. Refakatçisi eşliğinde evinden alınan hasta tedavisi ve kontrolü tamamlandıktan sonra tekrar gittiği hastaneden alınarak evine geri getiriliyor.

Editör: TE Bilisim