ANKARA - Mamak Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Mahallede İftar Var programları programı bu kez Üreğil ve Misket Mahalleleri’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin aynı sofra etrafında bir araya gelerek iftar açtığı Mahallede İftar Var programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Mamak Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan ayının ibadet ayı olduğu kadar birlik ve beraberlik ve kardeşlik ayıda olduğunu dile getiren Akgül: "Birliğimizi beraberliğimizi bu sofralarda sizlerin katılımlarıyla perçinliyoruz. Karşımızdaki bu birlik ve beraberlik tablosu şu günlerde ihtiyaç duyduğumuz bir tablo. Hepinize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İftar açılış müjdesi

Üreğil Mahallesi sakinleriyle orucunu açan Akgül daha sonra iftar programının düzenlendiği bir diğer mahalle olan Misket Mahallesi’ne geçti. Akgül Misket Mahallesi’nde yaptığı konuşmada Ramazan ayının kardeşlik ayı olduğunu dile getirerek: "Aynı sofra etrafında toplanan bizlerin sergilediği bu birlik ve beraberlik ülkemiz üzerinde çeşitli emelleri olan hainleri hezimete uğratacaktır" dedi. Misket Mahallesi sakinlerine bir de müjde veren Akgül: "Başkent’in ilk planetaryum kulesi olan Ali Kuşçu Uzay Bilim Merkezi’ni tamamladık ve en yakın zamanda (ağustos ayında) açılacak" dedi. İftar programında U 13 futbol liginde şampiyon olan Mamak Spor Kulübü Başkanı Dursun Türkmen tarafından kulübün forması hediye edildi.

Editör: TE Bilisim