Sincan Belediyesi, vatandaşların pide ve ekmeklerini gönül rahatlığıyla yiyebilmeleri için Ramazan Ayında fırın denetimlerini arttırdı. Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi Ramazan pideleri ne kadar sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretildiğini denetleyen Sincan Zabıtası ilçedeki tüm fırınları kontrol etti.

Sincan Belediyesi’nin internet sitesinden alınan haberine göre, Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı kapsamında fırınları yakın markaja aldı. Ramazan dolayısıyla yoğun bir üretime geçen fırınları denetleyen Sincan Belediyesi Zabıta Ekipleri, hijyen ve gramaj kurallarının yanı sıra fiyat ve personelin hijyen eğitimi alınıp almadığını da kontrol etti. Zabıta Müdürü İhsan Duman’ın da bizzat bulunduğu denetimlerde pidelerin üretildiği ortamdan, gramajına, hijyen kurallarına, fiyatına kadar bir çok konu Sincan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından titizlikle incelendi. Ramazan boyunca sıklıkla yapılacak olan denetimlerde büyük sıkıntılara rastlanmazken, bazı fırın sahiplerine de uyarılar da bulunuldu.

Sağlıklı pideler

Sincan Belediyesi Zabıta ekipleri yapılan denetimde Sincan’da bulunan tüm fırınları tek tek incelendi. Personelin tırnaklarından iş gömleğine, pidenin gramajından teftiş karnelerine kadar her şeye bakıldı. 250 gram pidenin1.5 liraya 500 gram pidenin ise 3 liraya satılması zorunluluğunu da kontrol eden ekipler vatandaşı da bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Yapılan denetimler sonucunda ise bazı fırınlarda ufak tefek eksiliklere rastlanırken, fırınların büyük çoğunluğunun kurallara tam anlamıyla uyduğu gözlendi.

Editör: TE Bilisim