HATAY - Suriye'deki iç savaşta hava saldırıları ve çatışmalarda eşlerini kaybedenler, sığındıkları Türkiye'de yeni bir hayat kurmak için çaba gösterirken çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde öksüz veya yetim kalan çocukları için hayat mücadelesi veren Suriyeli "savaş dulları", geçimlerini günübirlik işlerde kazanarak sağlıyor.

Eşini ülkesindeki varil bombalı saldırıda kaybeden 39 yaşındaki Ayşe Casim, hayat arkadaşını kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi.

Eşinin ardından kız kardeşini de yitirdiğini, Reyhanlı'ya 4,5 yıl önce geldiklerini anlatan Casim, "Eşimi savaşın ilk dönemlerinde kaybettik. Birçok yakınımızı da benzer olayda yitirdik. Evladım ile kız kardeşimin çocuğuna da kol kanat geriyorum." dedi.

"Eşimden kalan fotoğraf ve kıyafetler"

Suriye'de 4 yıl önce varil bombalı saldırıda eşini kaybeden 35 yaşındaki Muhannet Ahmet de bu duruma hala alışamadığını aktardı.

Annelerinin ölümünün ardından 5 çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptığını belirten Ahmet, "Suriye'de savaşın ilk dönemlerinde evimizde oturduğumuz sırada, rejim güçlerini tarafından atılan varil bombalarına hedef olduk. Bu saldırıda çocuklarım ve ben kurtulduk ancak karım ağır yaralandı. Yeterli müdahale edilemediği için de hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim