ANKARA - Çankaya Ekonomik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma, üniversite öğrenimini Ankara’da sürdüren gençlere eşya yardımı yapıyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin başlamasından bugüne dek 955 üniversite öğrencisi ev eşyası desteği aldı.

Çankaya Ekonomik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma, ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Kayıtlı 7 bin 800 üyesi bulunan ve Çankaya Belediyesi’nin yeni yönetiminin göreve gelmesi itibariyle yardımlarını artıran ÇAYED Yarım Elma, bu süre içerisinde yaklaşık 20 bin vatandaşa dost elini uzattı. Çankaya Belediyesi’nin Kadın Sığınmaevi’nde kalarak oradan ayrıldıktan sonra yeni hayatına yeni bir ev kurarak devam eden kadınlara ev eşyası desteği veren ÇAYED Yarım Elma, Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin de, imdadına koşuyor. Ankara Çankaya’da ikameti bulunan ve üniversite öğrenimi gören gençlere "Çankaya’nın Filizleri" projesi ile burs desteği sağlayan Çankaya Belediyesi, öğrencilere ev eşyası desteği de veriyor. Talepte bulunan üniversite öğrencilerine kapılarını açan ÇAYED Yarım Elma, neredeyse her gün yeni öğrenciler ağırlıyor. ÇAYED Yarım Elma’nın Dikmen Öveçler’de bulunan merkezine gelerek taleplerini ileten öğrenciler, ihtiyaçları olan eşyaları da anında temin edebiliyorlar.

ÇAYED’DEN ÇAĞRI

Çankayalılara evlerinde bulunan ama kullanılmayan ya da ev eşyalarını yeniledikleri için boşa çıkan eşyaları haber verdikleri takdirde evlerinden alabileceklerini belirten ÇAYED Yarım Elma yetkilileri, merkeze taşıdıkları her eşyanın mutlaka bir başkasının ihtiyacını karşıladığını söylediler.

Destek vermek isteyen vatandaşların 474 00 10 numaralı telefondan ya da Öveçler 4. Cadde 1326. Sokak No:7/A Dikmen adresine ulaşabileceklerini bildiren yetkililer, "İyilik paylaşarak çoğalır" diyerek, vatandaşlara el birliği ile ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılama çağrısında bulundular.

Editör: TE Bilisim