ANKARA - Çankaya Belediyesi, Çankaya’da bir ilki gerçekleştirerek ilçe sınırlarındaki 70 okulun tadilatını yaptı. Tadilat kapsamında birçok okulda kapsamlı çalışma yapılırken, okulların iç-dış cephe boyası, zemin yenileme, kapı değişimi gibi ihtiyaçları giderildi.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, okullar yaz tatiline girdikten sonra hummalı bir çalışmaya başladı. Okulları ziyaret ederek idarecilerinden bilgi alan Belediye ekipleri, okulların öncelikli ihtiyaçlarının tespitini yaptı. Tespit çalışmasından sonra kolları sıvayan Belediye, başlangıçta 54 okulda başlattığı çalışmaları sürdürürken 16 okulda daha çalışma başlatarak toplam sayıyı 70’e çıkardı. Belediye böylece ilk kez 70 okulda birden tadilat çalışması yapmış oldu. Yeni döneme hazırlanan 70 okulun, yüzde 75’inde çalışmalar tamamlandı. Çalışması süren okullarda ise boya rötuşları, küçük onarım işleri, eksik kalan yerlerde mini tamiratlar yapılıyor. Engelli rampası olmayan bazı okullarda da rampa çalışması yapılıyor.

Okul tadilatları yapılırken zaman zaman denetimde bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Ülkemizin kalkınmasının en temel unsuru eğitime, elimizdeki tüm imkanları kullanarak destek vermeyi görev biliyoruz" dedi. Eğitime verilen desteğin diğer belediye hizmetlerinin yanında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Taşdelen, çocukların fiziki koşulları iyileştirilmiş bir ortamda eğitim görmesinin, sağlıklarına ve başarılarına olumlu etki yapacağını söyledi.

70 okulda tadilat yapıldı

Kimi okullarda iç-dış cephe boyası, zemin seramik döşemesi, kapı değişimi, tuvalet yenileme ve onarımı, çatı ve olukları onarımı gibi tam kapsamlı çalışma yaptıklarını kaydeden Alper Taşdelen, "Çankaya’da bir ilki gerçekleştirerek, ilçemizde bulunan ilk ve orta öğretim kurumlarına, ihtiyaçları doğrultusunda destek verdik. 70 okulun tadilatını yaptık, bundan dolayı çok mutluyuz. Dönem içerisinde de eğitimi aksatmayacak talepleri karşılamaya hazırız.

Çankaya’dan hediyeli başlangıç

Eğitime katkı, ülkemizin geleceğine katkı demektir" dedi.

Alper Taşdelen, yeni eğitim öğretim dönemi başladığında okulları ziyaret ederek, Çankaya Çocuk Kitapları serisini çocuklara armağan edeceklerini söyledi. Taşdelen, ayrıca özellikle gelir düzeyi düşük bölgelerden başlayarak kırtasiye malzemesi dağıtımını da okul başlamadan yapacaklarını belirtti.

Kreşler de yeni döneme hazırlanıyor

Çankaya Belediyesi, 11 gündüz bakımevi ve 3 etüt merkezini de yeni döneme hazırlıyor. Bu yıl 1400 çocuğun hizmet alacağı kreşlerde, zemin yenileme, çatı onarımı, mutfak ve yemekhane yapımı, boya, merdiven korkulukları yenilenmesi ve onarımı çalışmaları yapılıyor. Tadilat kapsamında kreşlerin perdeleri ve çocukların sıklıkla kullandığı minderler de değiştiriliyor.

Türkiye’nin kreş alanında kapasitesi en büyük belediye olarak hizmet veren Çankaya Belediyesi, bu yıl içerisinde 2 yeni kreşi daha bünyesine katacak. Belediye, planladıkları ile birlikte 2 yıl içerisinde kreş sayısını 17’ye çıkaracak.

6 Ek
Editör: TE Bilisim