ANKARA - Pazar yerlerindeki dağınık alışveriş görüntüsüne son vererek pazar yeri anlayışına yeni bir soluk getiren Yenimahalle Belediyesi, modern pazarlarıyla adından söz ettiriyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk olarak 2014 yılı Mart ayında hizmete açtığı 14 bin m2 alana sahip Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren belediye, bu kez de 28 bin m2 alana sahip inşası devam eden Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri ile istikrarını sürdürüyor.

TESİSLERDE YOK YOK

Modern bir AVM tarzında dizayn edilen kapalı pazar yerleri yalnızca pazar yeri ihtiyacına değil içerisinde bulundurduğu hizmet alanlarıyla da o mahallelerde yaşayan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılanması açısından da büyük önem taşıyor.

Böylelikle pazar yerini alışveriş merkezi şeklinde inşa eden belediye, haftanın bir günü kullanılan pazarları vatandaşların hem alışveriş yapacakları hem de sosyal aktivitelerde bulunacakları Halk Tipi AVM’lere dönüştürüyor.

YENİMAHALLE’DEN SONRA KARŞIYAKA

28 bin m2’lik kapalı alana sahip olacak tesiste; bay ve bayan yüzme havuzu ve fitness merkezleri, pilates-yoga vb. salonlar, Türk hamamı hizmeti içeren spor kompleksi, düğün salonları, akvaryum gezi alanları, kafeteryalar, tiyatro, konser, seminer vb. olanaklara hizmet verebilecek çok amaçlı salonlar, gençlik merkezi, ikinci bahar lokali, etüt merkezi, yaklaşık 150 çocuk kapasiteli bir kreş ve bölge halkına "taziye evi" olarak hizmet verecek yaklaşık 200 m2’lik bir salon da yer alacak.

Geniş kapalı otoparkıyla da araç kirliliğinin ve trafik karmaşasının da önüne geçen belediye, alışveriş alanlarından direk otoparka inen asansörlerle vatandaşların poşet taşıma çilesine de son veriyor.

Editör: TE Bilisim