10 Ekim Ankara Tren Garı katliamının firari sanıklar yönünden görülen davası bugün devam etti. Mahkeme heyeti, firari sanıkların adres tespitleri için Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarına yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 30 Haziran’a erteledi.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü personeli hakkında soruşturma yolu açılmıştı
Geçen hafta Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, Gaziantep Valiliği’nin katliama ilişkin, Emniyet personeli hakkında “soruşturma izni verilmemesi” kararını kaldırmıştı.
Bu karar ile dönemin Gaziantep İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Terörle Mücadele Şube Müdürü ve Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı hakkında soruşturma başlatılması mümkün hale geldi.
Ara karar çıktı
Mahkemenin ara kararına göre; Gaziantep Emniyetindeki polislerin durumu takip edilecek ve firari sanıkların akıbeti araştırılacak.
Ne olmuştu?
10 Ekim 2015’te Ankara Ulus’taki Ankara Garı önünde, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından organize edilen “Emek, Barış ve Demokrasi” mitingine düzenlenen canlı bomba saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.
Saldırıyı IŞİD üstlenmiş, olay Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırılarından biri olarak kayıtlara geçmişti.




