İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür), genç sanatçıların üretimlerini görünür kılmak ve çok sesli müzik kültürünü desteklemek amacıyla düzenlenen 2. İstanbul Gençlik Müzik Festivali’nin startını veriyor. 16 Mayıs’ta başlayacak olan festival, hem lise ve üniversite düzeyindeki müzik gruplarına hem de profesyonel sanatçılara ev sahipliği yaparak şehrin ritmini değiştirecek.

Af8Fba34 1253 11E8 Ae66 3508E490Efc7

Genç yetenekler ve yıldız isimler aynı sahnede

Festivalin "Genç Sahne" konserleri, 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde Esenler, Şişli (Maçka) ve Pendik’te kurulacak platformlarda gerçekleşecek. Genç müzik gruplarının performanslarının ardından; Tibet Ağırtan, Kristal Kit, Eypio ve Acil Servis gibi sevilen isimler müzikseverlerle buluşacak.

18 Mayıs’ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek "Genç Solistler" bölümünde ise, iki genç solist adayı İBB Kent Orkestrası eşliğinde sahne alma deneyimi yaşayacak.

Müze Gazhane’de orkestralar buluşması

Festivalin en görkemli bölümlerinden biri olan "Gençlik Orkestraları Buluşması", 16-18 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de gerçekleştirilecek. İstanbul’un farklı bölgelerinden gelen gençlik orkestralarının yanı sıra İBB İstanbul Gençlik Orkestrası da programda yer alacak.

Ayrıca festival kapsamında; alanında uzman eğitmen ve sanatçıların yürüttüğü kapalı atölyeler düzenlenecek. Bu atölyelerle genç müzisyenler arasında deneyim paylaşımının güçlendirilmesi ve birlikte üretim kültürünün desteklenmesi amaçlanıyor.

A79Dcbc9 885B Ad6E D314 8Ac292B8

FESTİVAL PROGRAMI (16-19 MAYIS 2026)

GENÇ SAHNE – 16-17 MAYIS 2026

16 Mayıs Cumartesi – Pendik Meydanı

17 Mayıs Pazar – Esenler Meydanı

  • 17.00: Genç Sahne Konser: YekPare, EVÇ, Ahenk, Jelipop

  • 20.30: Konser: Eypio

17 Mayıs Pazar – Maçka Parkı

  • 17.00: Genç Sahne Konser: Flakes, Marakasband, Yenalsıla

  • 19.30: Konser: Acil Servis

  • 20.30: Konser: Kristal Kit

GENÇ SOLİSTLER – 18-19 MAYIS 2026

18 Mayıs Pazartesi – Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi

  • 19.00: İBB Kent Orkestrası ile Ece Değerli, Eyüphan Kadri Öztürk

GENÇLİK ORKESTRALARI BULUŞMASI – 16-18 MAYIS 2026 / MÜZE GAZHANE

16 Mayıs Cumartesi

  • 18.30: Galatasaray Üniversitesi Oda Orkestrası / Şef: Beste Derin

  • 20.00: İBB İstanbul Gençlik Orkestrası / Şef: Deniz Cem Demir – Solist: Chingiz Osmanov

17 Mayıs Pazar

  • 18.30: Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Oda Orkestrası / Şef: Yasin Kula – Solist: Mine Duru Fetvacı

  • 20.00: Büyükçekmece Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası / Şef: Hakan Şensoy

18 Mayıs Pazartesi

  • 18.30: Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası / Şef: Utku Barış Andaç

  • 20.00: Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası / Şef: Tarık Tal – Solist: Aydın Deniz Tarlacı

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar