Yönetmen Christopher Nolan’ın Homeros’un antik Yunan destanından beyazperdeye uyarladığı "The Odyssey", vizyondaki ilk hafta sonunda küresel çapta 264 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı. Yapım şirketi Universal Pictures tarafından paylaşılan verilere göre film; Matt Damon, Tom Holland, Anne Hathaway ve Zendaya gibi isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosuyla açılış hafta sonunda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

Cuma günü vizyona giren yapım, İthaka Kralı Odysseus’un Truva Savaşı’nın ardından evine dönmek için harcadığı 10 yıllık yolculuğu konu alıyor. Film, Nolan’ın 2023 yılında gösterime giren ve dünya çapında toplam 975 milyon dolar hasılat yapan bir önceki filmi Oppenheimer’ın açılış rakamlarını geride bıraktı.

250 Milyon Dolar Bütçe ve Batman Dışındaki En İyi Açılış

Yaklaşık 250 milyon dolar bütçeyle hayata geçirildiği bildirilen proje, Nolan’ın kariyerinde Batman üçlemesi dışındaki en yüksek açılış hasılatına sahip filmi oldu. Yönetmenin 2012 yapımı The Dark Knight Rises filmi, çıktığı dönemde dünya çapında 249 milyon dolarlık bir açılış gerçekleştirmişti. Yönetmen, söz konusu projeyi gerçekleştirme imkanını Oppenheimer filminin elde ettiği finansal ve eleştirel başarının ardından yakalayabildiğini ifade etti.

Film, yalnızca Kuzey Amerika pazarlarında 124,5 milyon dolar hasılat elde ederek bölgede yılın en büyük üçüncü açılışına imza attı. The Odyssey, bu alanda Toy Story 5 (159 milyon dolar) ve The Super Mario Galaxy Movie (131 milyon dolar) yapımlarının ardından yer aldı. Film için alınan "R" (17 yaş altı için ebeveyn refakati şartı) yaş sınıflandırmasına rağmen elde edilen bu sonuç, Universal Pictures’ın bölge için öngördüğü 100 milyon dolarlık başlangıç beklentisinin üzerine çıktı.

Kuzey Amerika’daki izleyici kitlesinin yüzde 56’sını erkekler oluşturdu. Bilet satın alanların yüzde 75’inden fazlası 25 yaş üstü kişilerden oluştu. Toplam izleyicinin yüzde 50’si 18 ila 34 yaş aralığında yer aldı.

Uluslararası pazarlarda ise en yüksek hasılat, 3 günde elde edilen 12,9 milyon sterlin (17,4 milyon dolar) ile Büyük Britanya ve İrlanda bölgesinden sağlandı.

IMAX teknolojisinde bir ilk

"The Odyssey", sinema tarihinde tamamen IMAX kameralarıyla çekilen ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor. Yapım, hafta sonu boyunca 73 uluslararası pazarda, 440'ı IMAX salonu olmak üzere dünya çapında 12 bin 800'den fazla lokasyonda ve 26 bin ekranda gösterime girdi. Kuzey Amerika'daki toplam gişe gelirinin yüzde 53’lük bölümü, IMAX'i de içeren geniş formatlı özel salonlardan sağlandı.

Filmin kadrosunda ana oyuncuların yanı sıra Robert Pattinson, Lupita Nyong'o, Samantha Morton ve Charlize Theron da bulunuyor.

Topkapı Sarayı’nın şerbethanesi yenilendi: Eser sayısı 452’ye çıkarılarak ziyarete açıldı
Topkapı Sarayı’nın şerbethanesi yenilendi: Eser sayısı 452’ye çıkarılarak ziyarete açıldı
İçeriği Görüntüle

Nolan: "Yeni proje üç yıl sonra"

Yönetmen Christopher Nolan, Today programına verdiği demeçte filmin prodüksiyon süreçlerindeki teknik zorluklar nedeniyle yeni bir film projesine başlamasının "en az" üç yıl alacağını kaydetti.

Guardian gazetesine yaptığı açıklamada ise vizyon süreci sonrası dinlenme ihtiyacına değinen Nolan, şu ifadeleri kullandı:

"Hobi olarak bile hiçbir şey yapmayacağım bir dönemin gelmesini çok istiyorum. Böyle bir vakit geçirmeyeli o kadar uzun zaman oldu ki... Çabuk sıkıldığım doğru, işime geri dönmeyi sevmemin nedenlerinden biri de bu. Yerimde duramam. Şu an tek odaklandığım şey bu süreci atlatmak, filmi vizyona sokmak ve ardından biraz kafa dinlemek."

Kaynak: Haber Merkezi