Haber Merkezi - 28. yılında Almanya'da sanatseverleriel buluşacak olan ve Türk filmlerine Almanya'da yer veren "Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali" için geri sayım başladı. 8-17 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenecek olan festival, Tafelhalle'de başlayacak. Festivalin bu yılki yönetim kurulu ekibi ve jrü başkanları ise açıklandı.

Csm Header Slider 2024 F2A91276E7

Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine füze saldırısı gerçekleştirildi Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine füze saldırısı gerçekleştirildi

Yeni yönetim göreve geldi

Türkiye Almanya Film Festivali'nin ana sorumlusu ve sponsor kuruluşu olan InterForum, yeni yıla yeni yönetim kuruluyla başladı. Kurul "Sanata, kültüre, kültürlerarası alışverişe ilgi duyan herkese, Türkçede 'yürüyen insan yine de özlenecek' dense de 2023'ten daha iyi bir yıl diliyoruz. Mart ayında Türkiye ile Almanya'nın tek ortak film festivalinde görüşmek üzere." duyurusyula festival hazırlıklarına başladıklarını belirtti.

Festivalin yeni yönetim ekibinde; Adil Kaya (InterForum Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Başkanı), Ersin Uğurlu (InterForum Yönetim Kurulu İkinci Başkanı), Alper Güleç (InterForum Mali İşler Sorumlusu) ve Selim Çelebi (InterForum Halkla İliskiler Sorumlusu) yer aldı.

Beki Belmin

Jüri başkanları açıklandı

Festivalin uzun ve kısa film yarışmalarının jüri başkanı da açıklandı. Uzun metrajlı film yarışmasınun jüri başkanlığına,  Berlinale Film Festivali'nin European Film Market bölümünün uzun yıllar başkanlığını üstlenen Beki Probst getirildi. Probst, Berlinale’nin European Film Market bölümünü, uluslararası sinema sektörünün en önemli buluşma yerlerinden biri haline getirmişti. Kısa film seçici kurul başkanlığını ise bu yıl, son olaraka "Ayna Ayna" filmiyle bir çok festivalden ödüller alan yönetmen Belmin Söylemez üstlenecek. Festivalin diğer jüri üyeleri ve programını önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi