Belde statüsü kazanan Tokat'ın dört, Gümüşhane ve Nevşehir'in ise birer yerleşim yerinde yapılan ara seçimlerde oy verme işlemi sona erdi. Aynı gün, çeşitli nedenlerle seçim kararı alınan 362 mahallede de muhtar ve ihtiyar heyetlerinin belirlenmesi için vatandaşlar sandık başına gitti.
Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü ve Çevrecik, Almus ilçesindeki Bağtaşı ve Yeşilyurt ilçesindeki Kuşçu beldeleri ile Gümüşhane'deki Tekke ve Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde seçmenler, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini belirlemek üzere oy kullandı.
Saat 08.00'de başlayan oy verme süreci, saat 17.00 itibarıyla sandıkların kapanmasıyla tamamlandı.
Seçim sonuçlarıyla birlikte 6 beldede belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri belirlenirken, ölüm, istifa ve diğer nedenlerle seçim yapılmasına karar verilen mahallelerde de muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belli olacak.




