Haber Merkezi - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'nin kuzeyinde tam anlamıyla kıtlığın baş gösterdiğine dikkat çekti. Kıtlığın güneye doğru ilerlediğine işaret eden Borrell, "acil insani ateşkes" çağrısı yaptı.

Sosyal medya hesabından konuya açıklama yapan Borrell, "Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain'e göre çok korkulan senaryo gerçek oldu. Gazze'nin kuzeyinde tam anlamıyla kıtlık var, güneye doğru ilerliyor" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, BM Güvenlik Konseyinin 2728 sayılı kararının tam ve derhal uygulamaya konulması gerektiğini de vurgulayan Borrell, "Esirlerin serbest bırakılması ve açlıktan ölmek üzere olanlara yardım sağlanması için ateşkes acildir" dedi. 

Libya'nın Zaviye kentinde çıkan çatışmalarda yaralı sayısı 22'ye çıktı Libya'nın Zaviye kentinde çıkan çatışmalarda yaralı sayısı 22'ye çıktı

Borrell, İsrail'in "geniş ölçekte insani yardıma tam, güvenli, hızlı ve engelsiz erişim sağlama yükümlülüğü bulunduğunu" hatırlatarak, "Hamas ve İslami Cihat'ın Kerem Şalom bölgesine yönelik roket yağmurunu açıkça kınıyoruz" ifadesine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi