Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen iş kazası niteliğindeki olayda, evinin yanındaki ahıra ineklerini sağmak için giden 60 yaşındaki Bahri Tokuş elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Kozan’da ahırda elektrik akımı can aldı

Olay, Adana’nın Kozan ilçesine bağlı İdem Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Bahri Tokuş, evinin yanında bulunan ahıra giderek inekleri sağmak istedi. Tokuş, ahırda bulunduğu sırada henüz belirlenemeyen nedenle elektrik akımına kapıldı.

Yakınları, Tokuş’un durumunu fark edince hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kırsal mahallede yaşanan olay, çevrede kısa süreli endişeye neden oldu.

Bahri Tokuş hastanede kurtarılamadı

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bahri Tokuş, Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen 60 yaşındaki Tokuş’un hayatını kaybettiği bildirildi.

Adana Kozan’da yaşanan olayla ilgili jandarma ekipleri bölgede inceleme yaptı. Elektrik akımının hangi noktadan kaynaklandığının belirlenmesi için teknik inceleme sürecinin de yürütülmesi bekleniyor.

Elektrik kaynaklı kazalarda güvenlik incelemesi önemli

Ahır, depo, atölye ve benzeri alanlarda elektrik tesisatlarının nem, temas ve yıpranma gibi nedenlerle risk oluşturabildiği biliniyor. Bu tür olaylarda kesin neden, ekiplerin ve teknik uzmanların yapacağı incelemenin ardından netleşiyor.

Trabzonspor, Doğuhan Aral Şimşir transferini KAP'a bildirdi
Trabzonspor, Doğuhan Aral Şimşir transferini KAP'a bildirdi
İçeriği Görüntüle

Kozan’daki olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Bahri Tokuş’un ölümüne neden olan elektrik akımının kaynağı araştırılıyor.

Kaynak: AA