Hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddialarıyla soruşturma başlatılan, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tamar Tanrıyar, sosyal medya hesabından yeni bir video yayımladı.

Destek verenlere teşekkür eden Tanrıyar, süreç boyunca farklı siyasi görüşlerden insanların kendisini yalnız bırakmadığını öne sürdü.

"Cumhurbaşkanımızdan randevu talep edeceğim"

Paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini belirten Tanrıyar, resmi yollarla randevu talebinde bulunacağını söyledi.

CHP Toprakkale İlçe Başkanı Abdurrahman Odabaşı görevinden istifa etti
CHP Toprakkale İlçe Başkanı Abdurrahman Odabaşı görevinden istifa etti
İçeriği Görüntüle

Tanrıyar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir şekilde Cumhurbaşkanımızın beni kabul etmesini isteyeceğim ve randevu talep edeceğim. Hatta yapmam gereken o kadar çok haber var ki… Ama önce Cumhurbaşkanımızla paylaşmam lazım onları. Böyle buradan seslenerek değil, resmi yoldan bir talepte bulunacağım. Bana iftiralar atmaya kalkanlara cevap bile vermeyeceğim ama sessiz çoğunluk emin olsun diye, o iftiracılara değil ama sessiz çoğunluğa bazı şeyleri anlatmam gerektiğine inanıyorum"

"İftiralara cevap vermeyeceğim"

Tanrıyar, kendisi hakkında ortaya atılan iddialara yanıt vermeyeceğini belirterek, açıklamalarını kendisini destekleyen kamuoyuna yönelik yapacağını ifade etti.

Eşine yöneltilen suçlamayı anlattı

Videoda eşi Can Tanrıyar ile yaptığı konuşmayı da aktaran Tamar Tanrıyar, eşine "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasını sorduğunu, onun da böyle bir suçlamanın bulunmadığını söylediğini dile getirdi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Tamar Tanrıyar, işlemlerinin ardından Kuşadası Adliyesi'ne sevk edildi.

SEGBİS üzerinden ifadesi alınan Tanrıyar, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince yurt dışına çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklindeki adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Dijital materyallerine el konuldu

Soruşturma kapsamında savcılık kararıyla Tamar Tanrıyar'a ait tüm dijital materyallere de el konuldu.

Soruşturmaya ilişkin adli süreç devam ediyor.

Kaynak: Haber merkezi