Erdoğan’dan NATO açıklaması: Geri dönüşler çok olumluydu
Erdoğan’dan NATO açıklaması: Geri dönüşler çok olumluydu
İçeriği Görüntüle

TBMM Milli Kardeşlik, Dayanışma ve Demokrasi Komisyonu'nun, İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme yapılmasına dair oylaması öncesinde, AK Parti grubu kararını duyurdu.

Kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, İmralı'ya yapılacak bu ziyarete olumlu yaklaştıklarını bildirdi.

Bu toplantıdan önce, MHP'li milletvekilleri Feti Yıldız ve Erkan Akçay'ın, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile bir görüşme yaptığı öğrenildi. Görüşme sonrasında bir açıklama yapan MHP'li Yıldız, "Görüşmemiz yarınki toplantı ile ilgili değildi. Hukukla ilgili bir mesele hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk" dedi.

Yıldız, "Terörsüz Türkiye" hedefiyle kurulan TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun, İmralı'ya gidiş hususunda yarın yapacağı oylamaya ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. "Kanun teklifi olmadığı için basit çoğunluk yeterli" diyen Yıldız, "Bunu konuşmaya gerek yok, bu çok açık" ifadesini kullandı.

Muhabir: Esin Özdemir