İstanbul, haftaya dondurucu bir soğuk dalgasının etkisiyle başlıyor. 6–9 derece aralığında seyreden hava sıcaklıklarının, 2 Şubat Pazartesi günü itibarıyla hızla düşerek 5 derecenin altına ineceği açıklandı. AKOM tarafından paylaşılan verilere göre, bu ani düşüşle birlikte yağışların şehrin yüksek ve batı kesimlerinde kara dönüşmesi öngörülüyor.

Batı ilçelerinde kar bekleniyor

Sabah saatlerinden itibaren bölgeye giriş yapması beklenen soğuk hava dalgası, İstanbul’un batı koridorunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışını beraberinde getirecek. Yağışların özellikle Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece, Başakşehir ilçelerde etkili olması bekleniyor.

TUSAŞ AR-GE’de liderliğini sürdürdü: Yatırımlarını yüzde 26,6 artırdı
TUSAŞ AR-GE’de liderliğini sürdürdü: Yatırımlarını yüzde 26,6 artırdı
İçeriği Görüntüle

Fırtına ve buzlanma riski

Yağışla birlikte etkisini artıracak olan kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtınanın, ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısı yapıldı. Yetkililer, sıcaklığın sıfır dereceye yaklaştığı gece ve sabah saatlerinde oluşabilecek buzlanma ve kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar