AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Suriye'nin Kuneytra ve Dera bölgelerine yönelik saldırılarına tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini hedef alan saldırıları en güçlü şekilde kınadıklarını ifade etti.
"Bu saldırılar bütün anlaşmaların ihlal edilmesidir"
Çelik'in kınama mesajında şunlar kaydedildi:
"İsrail bölge barışını ve küresel düzeni tehdit etmeye devam ediyor. Bugün İsrail’in saldırganlığı karşısında susanlar yarın İsrail saldırganlığı ile yüzleşmek zorunda kalacaklar.
İsrail’in, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz.
Bu saldırılar bütün anlaşmaların ihlal edilmesidir. Bölge barışı için yeni bir tehdit dalgasıdır. 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’na dönük saldırganlıktır.
Uluslararası toplum İsrail’in bu hukuk tanımaz saldırılarına karşı güçlü adımlar atmalıdır."
İsrail bölge barışını ve küresel düzeni tehdit etmeye devam ediyor.
— Ömer Çelik (@omerrcelik) June 29, 2026
Bugün İsrail’in saldırganlığı karşısında susanlar yarın İsrail saldırganlığı ile yüzleşmek zorunda kalacaklar.
İsrail’in, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde…




