Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, iktidarın “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı süreç devam ederken PKK mensupları için düzenlenen taziye programlarına tepki gösterdi. Tayyar, yaşamını yitiren PKK mensupları için “şehit” ifadesinin kullanılmasının ve taziye çadırları kurulmasının sürece zarar verebileceğini savundu.

Gürsel Tekin'den muhalefete eleştiri: "Milletin gerçek gündemine dönün, fukaranın kederini dinleyin"
Gürsel Tekin'den muhalefete eleştiri: "Milletin gerçek gündemine dönün, fukaranın kederini dinleyin"
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır ve Yüksekova’daki taziyelerin ardından açıklama

Tayyar’ın açıklamaları, Diyarbakır’da farklı tarihlerde yaşamını yitiren 49 PKK mensubu için düzenlenen taziyeye DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve bazı milletvekillerinin katılmasının ardından geldi.

Yüksekova’da 29 PKK mensubu için düzenlenen taziye programına ise DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile parti yöneticileri katıldı.

“Terörsüz Türkiye projesinin önündeki en büyük engellerden”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şamil Tayyar, PKK mensupları için “şehit” ifadesinin kullanılmasına ve taziye çadırları kurulmasına tepki gösterdi.

Tayyar, bu uygulamaların toplumdaki tepkileri artırdığını belirterek, “Artık görüntüleri paylaşmıyorum, çok rahatsız edici. Ölen teröristler için ‘şehit’ denerek taziye çadırları kurulması, Terörsüz Türkiye Projesinin tabana yayılmasının önündeki en büyük engellerden biridir. Tepkiler çığ gibi büyüyor. Elbette ağır siyasi sonuçları da olacaktır" ifadelerini kullandı.

“Devlet de rahatsızmış”

Tayyar, ikinci paylaşımında ise iktidarın da taziye çadırlarından rahatsız olduğunu ve bundan sonra benzer programların kurulmasına izin verilmeyeceğini duyduğunu öne sürdü.

Tayyar, “Umarım doğrudur. Eğer sürecin enfekte edilmesi istenmiyorsa toplumun sinir uçlarıyla oynanmamalıdır. Özellikle DEM zapturapt altına alınmalıdır” dedi.

“Kürdün yası kurnazlığına sığınmasın”

Tayyar, daha sonra yaptığı ikinci açıklamada da eleştirilerini sürdürerek şunları kaydetti:

“Teröristler için sözde şehit çadırları kuranlar, ‘Kürdün yası’ kurnazlığına sığınmasın. Kürtler herkes gibi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Ülkeyi parçalamak, milletin birliğini bozmak için kurşun sıkan herkes teröristtir. Kökeni ve gerekçesi ne olursa olsun. PKK’nın hiçbir vakit ‘Kürt sorunu’ olmamıştır ama Kürtlerin ‘PKK sorunu’ olmuştur.”

Kaynak: Haber merkezi