Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik ve sportif süreci değerlendiren Koç, başkanlık sürecine ilişkin “En büyük hatam 2018’de aday olmaktı” dedi.

“Keşke Daha Geç Aday Olsaydım”

Ali Koç, 2018 yılında Fenerbahçe başkanlığına aday olmasının büyük bir hata olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“En büyük hatam; 2018'de aday olmaktı. Kulüp, 2 sene daha devam edebilecek durumda değildi ve kral çıplak olacaktı. Keşke daha geç olsaydı, o zaman yaptığımız işlerin kıymeti daha net anlaşılırdı.”

Mali Başarıları Sıraladı

Koç, görev süresi boyunca Fenerbahçe'nin ekonomik anlamda büyük bir dönüşüm yaşadığını dile getirdi:

· Kadro değeri 70 milyon Euro’dan 315 milyon Euro’ya çıkarıldı.

· Kredi borçları 347 milyon Euro’dan 69 milyon Euro’ya indirildi.

· Toplam yükümlülükler 300 milyon Euro’nun üzerinden 200 milyon Euro seviyelerine çekildi.

· Kulüp geliri 175 milyon Euro’dan 350 milyon Euro’ya yükseltildi.

Mardin 1969 Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Mardin 1969 Vanspor maçı canlı yayın bilgileri
Mardin 1969 Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Mardin 1969 Vanspor maçı canlı yayın bilgileri
İçeriği Görüntüle

Ancak aynı süreçte döviz kurlarındaki artış, faiz oranlarındaki yükseliş, vergi oranlarının %15’ten %40’a çıkması ve COVID-19 gibi krizler nedeniyle ciddi zorluklarla karşılaştıklarını belirtti. Yayın gelirlerinin de 40-44 milyon Euro’dan 10-12 milyon Euro’ya düştüğünü söyledi.

“İki Şampiyonluğumuz Çalındı”

Sportif başarılar açısından da değerlendirmelerde bulunan Koç, bazı sezonlarda haklarının yendiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Bizim dönemimizde en az iki şampiyonluğumuz çalındı. Kötü sonuçlardan sonra balıkçılarda vur patlasın çal oynasın görüntüleri gördünüz. ‘Fenerbahçe benim’ diyen insanlar, negatif durumlarda ortadan kayboluyor. Böyle bir şey olmaz.”

Kaleci Transferi ve Ederson Detayları

Ali Koç, kaleci transferiyle ilgili de dikkat çekici açıklamalar yaptı. Kaleci Dominik Livakovic’in ayrılma isteği üzerine yeni bir transfer planladıklarını belirtti. Ederson transferinin detaylarını şu sözlerle aktardı:

“Ederson’la 2-3 saat içinde anlaştık. Hamdi Akın ile idmana gitmiştik, o sırada bir menajerden telefon geldi. Karşı takım kamp kurmuş ama anlaşamamış. 2 aydır Ederson’u getireceğim diyen takım vazgeçmiş. Bize sordular, biz de kabul ettik.”

“Popülist Kararlar Almadım”

Sosyal medyada kendisiyle ilgili oluşturulan algıya da değinen Koç:

“Ben sosyal medya kullanmıyorum, ancak raporlananları görüyorum. Kulüp sosyal medyayla yönetiliyor algısına katılmıyorum. Ben inanmadığım hiçbir işi yapmam. Karar alırken bir kez bile popülist davranmadım.”

Muhabir: Tolga Çifci