Ankara Temelli'de helikopter kazasına ilişkin valilikten açıklama geldi
Ankara Temelli'de helikopter kazasına ilişkin valilikten açıklama geldi
İçeriği Görüntüle

FETÖ silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Malatya merkezli başlatılan operasyon, örgütün kamu kurumlarına sızma girişimlerini engellemeye yönelik stratejik bir adım olarak kaydedildi.

MİT ve Emniyetten ortak operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; operasyon, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde titizlikle planlandı. Operasyonun saha ayağında MİT Başkanlığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri görev aldı

Yapılan çalışmalar neticesinde, örgütün en hassas birimlerinden biri olarak kabul edilen "emniyet mahrem yapılanması" içerisinde aktif faaliyet gösterdiği tespit edilen isimlere yönelik harekete geçildi.

17 ilde eş zamanlı baskın

Malatya merkezli operasyon kapsamında Adana, Ankara, Batman, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Ordu, Osmaniye, Şanlıurfa ve Trabzon'da operasyon düzenlendi.

Baskınlar neticesinde hedefteki 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinin alınması ve dijital materyallerin incelenmesi için Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildikleri öğrenildi.

Kaynak: AA