Ankara'da, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran 153 kişiden 103'ü tedbir amacıyla hastaneye yatırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 şüpheliyi gözaltına aldı.
Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle'deki Şantiyelerden Başvurular Yapıldı
Bugün, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde bulunan inşaat şantiyeleri ve bazı ikamet adreslerinden bulantı ve kusma şikayetleriyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne çok sayıda başvuru yapıldı. Ambulanslarla hastanelere sevk edilen bazı kişiler, diğerleri ise kendi imkanlarıyla sağlık kuruluşlarına başvurdu.
Yemek Şirketi Üzerinden Tavuk Döner Şüphesi
Yapılan ilk değerlendirmelerde, bulantı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvuran kişilerin, bir yemek şirketi tarafından temin edilen tavuk döner menüsünü tükettikleri belirlendi. Şu ana kadar alınan bulgular, gıda zehirlenmesinin mümkün olduğunu gösteriyor. Olayla ilgili olarak, yemeğin temin edildiği firmadan örnekler alındığı bildirildi.
Tedavi Süreci ve Gözaltılar
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili soruşturma başlattı ve 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Şu ana kadar hastaneye başvuran 153 kişiden 50'sinin taburcu olduğu, geri kalan 103 kişinin tedavi ve gözlem altında tutulduğu öğrenildi. Çevre hastanelerde tedavi gören hastalar arasında hayati tehlikesi bulunan birinin olmadığı belirtildi. Ancak, doktor raporlarının henüz çıkmadığı için hastalar tedbir amaçlı gözlem altında tutuluyor.



