Ankara’da yaşayan vatandaşlar, 23 Aralık 2025 Salı günü planlı elektrik kesintileriyle güne başladı. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ) tarafından yayımlanan günlük kesinti programına göre, enerji altyapısının güçlendirilmesi ve şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında kent genelinde 19 ilçede elektrik kesintisi uygulanıyor.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan kesintilerin büyük bölümünün akşam saatlerine kadar sürmesi beklenirken, bazı bölgelerde çalışmaların daha erken tamamlanabileceği bildirildi.

Ankara’da 23 Aralık'ta elektrikler kesilecek mi?

Merkez ilçelerde uzun süreli kesintiler

Ankara’nın nüfus yoğunluğu yüksek merkez ilçelerinde bugün dikkat çeken bir bakım trafiği yaşanıyor. Özellikle iş yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde kesinti süreleri 6 ila 7 saati bulabiliyor.

Elektrik kesintisi yaşanacak merkez ilçeler:

  • Çankaya: Necatibey, Cihan, Atatürk Bulvarı çevresi – 10.00 / 17.00

  • Yenimahalle: İvedik OSB, Yuva Köyü çevresi – 10.00 / 17.30

  • Keçiören: Ahmetadil, Felek, Güney sokakları – 09.00 / 17.00

  • Mamak: Doğukent’te kısa süreli, Peyami Sefa ve Akdere hattında gün boyu kesinti

Akyurt ve Çubuk’ta geniş çaplı çalışmalar

Başkent EDAŞ’ın yayımladığı listede en fazla mahallenin etkilendiği ilçeler arasında Akyurt ve Çubuk öne çıkıyor. Bu bölgelerde kırsal ve merkez mahalleleri kapsayan geniş çaplı şebeke yenileme çalışmaları yürütülüyor.

  • Akyurt & Çubuk:
    Yukarı Çavundur Yolu, Mahmutaoğlan, Sarıkoz, Dağkalafat ve çevre köyler
    Saat: 09.15 – 15.15

Polatlı ve Gölbaşı’nda kesinti akşama kadar sürecek

Ankara’nın güney ve batı ilçelerinde de gün boyu sürecek kesintiler dikkat çekiyor.

  • Gölbaşı: Ballıkpınar ve Haymana yolu hattı – 09.00 / 17.00

  • Polatlı: Adnan Menderes, Mareşal Fevzi Çakmak, İrfan Züm caddeleri – 09.30 / 17.30

Bu bölgelerde şebeke yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyecek.

Elektrik kesintisinden etkilenen diğer ilçeler

Başkent EDAŞ’ın programına göre aşağıdaki ilçelerde de belirli mahalle ve sokaklarda gün içerisinde elektrik kesintileri uygulanacak:

Kesinti saatleri ilçelere göre 09.00 – 17.30 arasında değişiyor.

Başkent EDAŞ’tan uyarı

Başkent EDAŞ yetkilileri, çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde elektriğin daha erken verilebileceğini belirtti. Yetkililer ayrıca, elektronik cihazların zarar görmemesi için vatandaşların önlem alması ve kesinti saatlerinde dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Muhabir: Nida Çitler