Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 4 Aralık 2025 Perşembe günü kent genelinde su kesintilerinin yaşandığını duyurdu. Özellikle Mamak, Etimesgut, Pursaklar, Çankaya, Çamlıdere, Elmadağ ve Gölbaşı ilçelerinde içme suyu hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle farklı saat aralıklarında su akışı durduruldu. Kesintilerin ne zaman sona ereceğini öğrenmek isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren “Ankara’da sular ne zaman gelecek?” sorusuyla ASKİ’nin duyurularına yöneldi.

ASKİ’nin güncel bilgilendirmesine göre, kesintiler arıza noktalarının onarılmasıyla birlikte aşamalı şekilde son buluyor. Bazı bölgelerde üst kotlara suyun ulaşma saatlerine ilişkin tahmini zamanlar da paylaşıldı.

ASKİ: “Sistemlerimizde Planlı Kesinti Bulunmuyor, Arızalar Nedeniyle Kesintiler Uygulanıyor”

ASKİ, 4 Aralık tarihli duyurusunda planlı bir kesinti bulunmadığını ancak çeşitli arızalar nedeniyle ilçelerde plansız su kesintisi uygulandığını bildirdi. Yaşanan mevsimsel kuraklığın barajlardaki su seviyelerini düşürmesi ve şebeke üzerindeki yoğun kullanımın etkisiyle bazı bölgelerde su arzının geçici olarak durduğu vurgulandı.

ASKİ, sahadaki ekiplerin arızaları gidermek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek vatandaşlara anlayışları için teşekkür etti.

Mamak, Etimesgut, Pursaklar ve Kızılcahamam’da Su Akışı Etkilendi

Günün ilk saatlerinde özellikle Mamak, Etimesgut, Pursaklar ve Kızılcahamam bölgelerinde arızalar nedeniyle su sağlayamayan aboneler, ASKİ duyurusunu yakından takip etti. ASKİ, ilgili bölgelerde arıza kaynaklı kesintilerin giderilmesiyle birlikte suyun verileceğini açıkladı.

4 Aralık 2025 ASKİ Su Kesintisi Programı: İlçe İlçe Güncel Durum

Aşağıda ASKİ’nin 4 Aralık tarihli resmi bilgilendirmesinde yer alan arıza kayıtları ve etkilenme alanları yer alıyor. Tüm bilgiler ASKİ’nin arıza bildirim sistemine dayanmaktadır.

BALIKHİSAR, BÜĞDÜZ, GÜZELHİSAR, ÇINAR (Etimesgut – Akyurt Bölgesi)

Arıza Tarihi: 4 Aralık 2025 – 09.30
Tamir Süreci: Aynı gün içinde tamamlanması planlanıyor.
Açıklama: Barajlardaki su seviyesinin düşmesi ve şebeke üzerindeki yüksek kullanım nedeniyle bölgede su kesintisi uygulandı.
Etkilenen Yerler:
• Balıkhisar Mahallesi’nin bir kısmı
• Büğdüz Mahallesi Sanayi Bölgesi
• Güzelhisar Mahallesi Sanayi Bölgesi
• Çınar Mahallesi

ASKİ, suyun onarım tamamlanınca yeniden verileceğini belirtti.

Ankara Temelli'de helikopter kazasına ilişkin adli soruşturma başlatıldı: Pilot hayatını kaybetti
Ankara Temelli'de helikopter kazasına ilişkin adli soruşturma başlatıldı: Pilot hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

ÇAMLIDERE SU KESİNTİSİ

Arıza Tarihi: 4 Aralık 2025 – 09.15
Tahmini Tamir Saati: 13.30
Açıklama: Ömerağa Mahallesi Beşbeyler Caddesi’nde Ø90 PVC ana iletim hattında arıza meydana geldi.
Etkilenen Yerler: Ömerağa Mahallesi ve Orta Mahalle

ÇANKAYA SU KESİNTİSİ

Arıza Tarihi: 4 Aralık 2025 – 09.30
Tahmini Tamir Saati: 18.00
Üst Kotlara Su Ulaşma Saati: 19.00
Açıklama: Beytepe Mahallesi’nde Q110 PE borusunda meydana gelen arıza nedeniyle plansız su kesintisi yapıldı.
Etkilenen Yerler: 1800, 1790, 1807, 1799, 1804, 1805 sokaklar ve çevresi

ELMADAĞ SU KESİNTİSİ

Arıza Tarihi: 4 Aralık 2025 – 09.30
Tahmini Tamir Saati: 15.00
Üst Kotlara Su Ulaşma Saati: 17.00
Açıklama: Hasanoğlan Bahçelievler Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi’ndeki PE110 dağıtım hattındaki arıza nedeniyle plansız su kesintisi uygulandı.
Etkilenen Yerler: Bahçelievler Mahallesi, Fatih Mahallesi alt bölgeleri

GÖLBAŞI SU KESİNTİSİ

Arıza Tarihi: 4 Aralık 2025 – 10.00
Tahmini Tamir Saati: 16.00
Üst Kotlara Su Ulaşma Saati: 17.00
Açıklama: Kızılcaşar Mahallesi 2669. Sokak’ta Ø90 PVC içme suyu deplase çalışması nedeniyle kesinti yapıldı.
Etkilenen Yerler: Tek Yapı Kooperatifi

Ankara’da Sular Ne Zaman Gelecek?

ASKİ’nin bölge bölge paylaştığı planlamaya göre su kesintileri, arızaların onarılmasıyla birlikte gün içinde aşamalı olarak sona erecek. Bazı ilçelerde üst kotlara suyun ulaşmasının arıza bitişinden birkaç saat sonra gerçekleşeceği bildirildi.

Vatandaşlar su kesintisi ve arıza durumlarını ASKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden “Arıza Sorgulama” ekranından veya Alo 153 üzerinden takip edebiliyor.

Muhabir: Nida Çitler