Ankara 58. Asliye Ceza Mahkemesi, eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel hakkında, Eski Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’a hakaret ettiği iddiasıyla yakalama kararı çıkardı.

Sertel, 19 Nisan 2020 yılında X hesabından yaptığı şu paylaşım nedeniyle yargılandığını belirtti:

BirGün'ün "paralı figüran" haberine yönelik tepkilere ÇGD'den açıklama
BirGün'ün "paralı figüran" haberine yönelik tepkilere ÇGD'den açıklama
İçeriği Görüntüle

“AKP eski milletvekili, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, üniversite hastanesinde görev gören sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretini kesmiş. Sağlık çalışanlarını alkışlayacaksın, çok çalıştıracaksın. Sonra ya vali gibi hareket et, ya da mesaisini kes. AKP zihniyeti.”

"Bu paylaşımda hakaret var mı, Allah aşkına söyleyin"

Atila Sertel'in konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“Ankara 58. Asliye Ceza Mahkemesi bu tweeti attığım gerekçesiyle beni hakaret suçundan yargılıyor. Bana tebligat gelmemesine rağmen ifade vermeye gitmediğim gerekçesiyle hakkımda yakalama kararı çıkartılıyor. Kamuoyunun vicdanına sesleniyorum ve mahkemelerimizi boş yere meşgul edenler kadar bu davayı sürdürenleri de halkın vicdanına bırakıyorum. 19 Nisan 2020’de yaptığım bu paylaşımda hakaret var mı, Allah aşkına söyleyin."

Muhabir: Esin Özdemir