Aydın'ın Kuyucak ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Kırsal Kayran Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangının kontrol altına alınması için ekipler bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.
Yangının ihbar edilmesinin ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hızla bölgeye yönlendirildi. Yangının etkili olduğu alana ulaşan ekipler, alevlerin büyümesini ve çevredeki ormanlık alanlara yayılmasını önlemek amacıyla çalışma başlattı.
Kuyucak'taki yangına çok sayıda ekip sevk edildi
Ormanlık alandaki yangına müdahale için bölgeye 3 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter ve 15 arazöz gönderildi. Ekiplerin yanı sıra itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Havadan yapılan müdahalelerle alevlerin yoğun olduğu bölgelere su bırakılırken, karadan görev yapan ekipler de yangının çevresini kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin koordineli şekilde yürüttüğü müdahalelerle yangının ilerlemesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.
Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor
Kuyucak'ta çıkan yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ekiplerin bölgede yoğun çalışma yürüttüğü bildirildi. Yangının kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için ekiplerin müdahalesi devam ediyor.
Bölgede yangının seyri ve ekiplerin çalışmaları takip edilirken, ekiplerin güvenli şekilde müdahale çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.




