İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Lider Haber canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalarda hedeflenen aşamaya gelindiğini duyuran Bakan Çiftçi, 21 Ekim 2026 itibarıyla son hayvanın Diyarbakır'da barınağa alınmasıyla sürecin Türkiye genelinde tamamlandığını bildirdi.
Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik uygulamanın aşamalarını anlatan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, çalışmaların ilk olarak büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilde hayata geçirildiğini, ağustos ayı itibarıyla da 30 büyükşehre genişletildiğini belirtti. Yerel yönetimlerin barınaklar ve doğal yaşam alanları inşa ettiğini kaydeden Çiftçi, şu ifadeleri kullandı:
"Sahipsiz sokak hayvanlarını topladılar. Onların tedavilerini ve kısırlaştırmalarını yaptılar, sahiplendirmelerini yürüttüler. Ardından da 30 büyükşehir ilimizde bu süreçler başladı. Bunun neticesinde 21 Ekim 2026'da, en son Diyarbakır'da da son sokak hayvanının barınağa alınmasıyla beraber artık bu süreç Türkiye'de tamamlanmış oldu. Bu çarşamba itibarıyla tüm Türkiye'de hedeflenen sayıya ulaşmış durumdayız. Yüzde 100 olarak tamamen topladık, sahipsiz sokak hayvanlarını barınaklara veya doğal yaşam alanlarına aldık. Bu alanlarda hayvanların beslemeleri ve aşılamaları yapılıyor, isteyen vatandaşlarımıza sahiplendirmeler de devam ediyor."





