Erdoğan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile görüştü
Erdoğan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile görüştü
İçeriği Görüntüle

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın İran’a yapacağı resmi ziyaret kapsamında, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve diğer üst düzey İranlı yetkililerle görüşmelerde bulunacak. Bu ziyaretin, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri derinleştirmek ve bölgesel işbirliğini artırmak amacıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

İkili İlişkiler ve Bölgesel Konular Ele Alınacak

Fidan'ın ziyaretinde, 2014 yılında kurulan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) çerçevesinde ikili ilişkilerin daha işlevsel hale getirilmesi için atılacak adımlar değerlendirilecek. İki ülke arasındaki güvenlik, terörle mücadele, ticaret ve ulaşım konularındaki işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler tartışılacak.

Fidan, ayrıca 30 milyar dolar hedefiyle ikili ticaret hacmini artırmaya yönelik çabaların hızlandırılmasının önemine vurgu yapacak. Sınır ticaret merkezlerinin altyapı çalışmalarının hızlandırılması ve ulaştırma bağlantılarının güçlendirilmesi gibi meseleler de gündemde olacak.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı