Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son 10 yılda İŞKUR aracılığıyla yaklaşık 250 bin engelli vatandaşın işe yerleştirildiğini açıkladı. Bakanlık, engelli bireylerin iş hayatına uyumunu artırmak için çeşitli projeler ve programlar yürütüyor.

Bölgesel asgari ücret tartışmasına TÜRK-İŞ'ten sert tepki
Bölgesel asgari ücret tartışmasına TÜRK-İŞ'ten sert tepki
İçeriği Görüntüle

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI VE KONTENJAN

2018’den bu yana uygulanan "Engelsiz İş Koçları" programı kapsamında 1,2 milyona yakın engelli vatandaşa ulaşıldı. İşgücü Uyum Programı (İUP) ile engelli bireylerin çalışma hayatına adaptasyonu destekleniyor ve bu kapsamda 10 bin kişilik özel kontenjan ayrıldığı bildirildi.

ENGELSİZ İŞKUR PLATFORMU VE DESTEK PROJELERİ

Hizmetlere erişimi kolaylaştırmak amacıyla Engelsiz İŞKUR Platformu hayata geçirildi. 2015’ten itibaren Mesleki Eğitim Kursları, Engelli Kendi İşini Kurma Projesi, Destek Teknolojileri Projeleri, Korumalı İşyeri Projeleri, Destekli İstihdam Projeleri ve İşe ile İşyerine Uyum Projeleri kapsamında toplam 4 bin 824 projeye 744 milyon 856 bin TL destek sağlandı.

ENGELLİLERİN İŞ GÜCÜNE KATILIMI

Bakan Işıkhan, engelli bireylerin iş gücüne katılımının artırılmasının hedeflendiğini belirterek, çalışmaların farklı projelerle devam ettiğini ifade etti. Bakanlık, iş hayatına katılımı teşvik eden uygulamaları çeşitlendirerek desteklerini sürdürmeyi planlıyor.

Muhabir: Esin Özdemir