Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bugüne kadar hava ambulanslarıyla 76 bin 414, deniz ambulanslarıyla ise 45 bin 418 kişiye sağlık hizmeti sunulduğunu bildirdi.
Acil sağlık hizmetlerinde milyonlarca kişiye ulaşılıyor
Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli” kapsamında acil sağlık hizmetleri alanında da çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Türkiye genelinde 3 bin 633 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, yaklaşık 6 bin 300 kara ambulansı, 17 hava ambulansı ve 6 deniz ambulansıyla hizmet verildiğini aktaran Memişoğlu, her yıl 7 milyonun üzerinde vatandaşa ulaşıldığını ifade etti.
Elektronik Vaka Sistemi ve Akıllı Bileklik uygulaması devrede
Acil sağlık hizmetlerinin ileri teknolojiyle güçlendirildiğini belirten Memişoğlu, Elektronik Vaka Sistemi sayesinde müdahale sürelerinin hızlandırıldığını kaydetti. Akıllı Bileklik uygulamasıyla da çoklu yaralanma vakalarında takip süreçlerinin anlık ve etkin şekilde yürütüldüğünü bildirdi.
Yerli ve milli GÖKBEY helikopterinin ambulans filosuna dahil edildiğini belirten Memişoğlu, zorlu koşullarda gece gündüz görev yapan acil sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Bakan Memişoğlu, “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda çalışmaların kesintisiz sürdürüleceğini vurguladı.
Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modelimizle sağlığın her alanında olduğu gibi, acil sağlık hizmetleri alanında da güçlü bir ivmeyle hareket ediyoruz. 3.633 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz, yaklaşık 6.300 kara ambulansımız, 17 hava ve 6 deniz ambulansımızla her yıl 7 milyonun üzerinde vatandaşımıza şifa kapısı oluyoruz. Bugüne kadar hava ambulanslarımızla 76.414, deniz ambulanslarımızla 45.418 vatandaşımıza sağlık hizmeti sunduk, hastalarımızın naklini gerçekleştirdik. Kesintisiz hizmet anlayışımızı ileri teknolojiyle güçlendiriyoruz: ✅ Hayata geçirdiğimiz Elektronik Vaka Sistemi ile müdahale sürelerimizi hızlandırıyoruz. ✅ Akıllı Bileklik uygulamamızla çoklu yaralanmalarda takip süreçlerini anlık ve etkin şekilde yürütüyoruz. ✅ Yerli ve millî gururumuz GÖKBEY’i ambulans filomuza dahil ederek gücümüze güç katıyoruz. Gece gündüz demeden, zorlu şartlarda vatandaşlarımıza hizmet eden tüm acil sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sağlıklı Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda; durmadan, duraksamadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. 🇹🇷 Yönümüz sizedir, yolumuz daima size çıkar. 💛
— Prof. Dr. Kemal Memişoğlu (@drmemisoglu) October 26, 2026





