Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarındaki trafik yoğunluğunun Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Merkezi'nden anlık takip edileceğini, yoğun güzergahlarda "turuncu ekiplerin" 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Uraloğlu, bayram tatili için kara yollarında alınan tedbirleri açıkladı

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasında kara yollarında Kurban Bayramı tatili süresince uygulanacak tedbirlere ilişkin bilgi verdi. Bayram döneminde oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı ulusal kara yolu ağında gerekli planlamaların yapıldığını belirten Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek”

"En yoğun seyahatin gerçekleştiği güzergahlarda turuncu ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek. Ülke genelindeki 18 bölge müdürlüğümüz, 123 şube şefliğimiz, 16 tünel bakım işletme şefliğimiz, 25 otoyol bakım işletme şefliğimiz ve 17 yap-işlet-devret bakım işletme şefliğimizde kesintisiz denetim ve takip faaliyetlerimize devam ediyoruz."

Tatil süresince kara yollarındaki trafik yoğunluğunun Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) AUS Merkezi'nden anlık izleme ve takip yapılacağını aktaran Bakan Uraloğlu, kara yolu ağının kritik noktalarındaki sensör, kamera ve sistemlerden elde edilen verilerin merkezden koordine edileceğini açıkladı.

Gülistan Doku soruşturması: Gözaltına alınan 10 şüpheliden 3'ü adliyede
Gülistan Doku soruşturması: Gözaltına alınan 10 şüpheliden 3'ü adliyede
İçeriği Görüntüle

Bakım ve onarım çalışmalarının devam ediyor

Vatandaşların güvenli seyahat edebilmesi amacıyla fiziki düzenlemelerin tamamlandığına dikkat çeken Uraloğlu, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği kesimlerde gerekli trafik işaretlemelerinin yapıldığını, mevcut levha ve işaretlerin de yeniden gözden geçirildiğini bildirdi. Uraloğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sürücüleri yönlendirecek trafik işaretlemelerini tamamladık”

"Bayram tatili süresince yol yapım, bakım ve onarım çalışması yürütülen kesimlerde zorunlu olmadıkça çalışmalara ara vereceğiz. Kara yolu ağında yapılan kontroller kapsamında trafik işaret levhaları, oto korkulukları, sinyalizasyon sistemleri ve kenar dikmelerindeki eksiklikler tamamlandı.

Kirlenen levhaların temizliğini gerçekleştirdik, görünürlüğü azalan trafik işaretlerini yeniledik. Aşırı yağış nedeniyle oluşabilecek su taşkınlarına karşı gerekli uyarı levhalarını yerleştirdik. Heyelan ve yol daralması gibi durumların yaşandığı kesimlerde ise sürücüleri yönlendirecek trafik işaretlemelerini tamamladık."

Uraloğlu, bayram tatilinde vatandaşların huzur içinde seyahat etmeleri için gerekli tedbirlerin alındığının altını çizdi. Sürücülerin trafik kurallarına hassasiyetle uyması gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Yoğunluk bazı güzergahlarda trafik yükünü artırıyor”

"Trafik güvenliği hepimizin ortak sorumluluğu. Hız sınırlarına uymak, emniyet kemeri kullanmak ve sürüş sırasında cep telefonu kullanmamak hayati önem taşıyor.

Sürücülerin yol yapım ve bakım çalışmalarının sürdüğü kesimlerdeki uyarı levhaları ile işaretçilere dikkat etmeleri önemli. Tatil gidiş ve dönüşlerinde aynı gün ve saatlerde oluşan yoğunluk bazı güzergahlarda trafik yükünü artırıyor. Vatandaşlar yol durumundaki anlık değişiklikleri KGM'nin resmi internet sitesindeki 'Yol Durumu' bölümünden takip edebilecek."

Kaynak: Haber Merkezi