Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Haziran'dan bugüne çeşitli bölgelerde meydana gelen 97 orman yangınına ilişkin soruşturmalarda 69 şüphelinin belirlendiğini ve bu kişilerden 15'inin tutuklandığını bildirdi.

Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "yeşil vatan"ı korumaya yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

69 şüpheli tespit edildi

Orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturmaların son durumuna dair bilgi veren Gürlek, şu ifadeleri kullandı:

"22-30 Ağustos tarihleri arasında 22 yeni orman yangınına ilişkin yürütülen soruşturmalarda 23 şüpheli tespit edildi, 3 şüpheli tutuklandı, 9 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Bir şüphelinin gözaltı işlemleri sürerken, 2 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor. 1 Haziran'dan bugüne kadar ise 97 orman yangınına ilişkin adli işlemlerde toplam 69 şüpheli tespit edildi, 15 şüpheli tutuklandı, 30 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı, 1 şüpheli gözaltında, 2 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor."

Yangınların nedenleri araştırılıyor

Gürlek, cumhuriyet başsavcılıklarının kolluk birimleri ve orman muhafaza ekipleriyle koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Yangınların çıkış nedenleri ile sorumlularının tespit edilmesine yönelik incelemelerin ayrıntılı biçimde devam ettiğini vurguladı.

Gürlek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir kez daha ifade ediyorum: Kastıyla, ihmaliyle veya tedbirsizliğiyle 'yeşil vatan'ımıza zarar veren hiç kimse yaptığının karşılıksız kalacağını düşünmesin."

Polisten Niğde’de dolandırıcılık uyarısı: Şüpheli çağrı ve mesajlara dikkat
Polisten Niğde’de dolandırıcılık uyarısı: Şüpheli çağrı ve mesajlara dikkat
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi