Bilecik’in Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerini etkisi altına alan orman yangını üçüncü gününde de sürüyor. Sakarya’nın Taraklı ilçesinde başlayan ve rüzgârın etkisiyle Bilecik'e sıçrayan yangın, Gölpazarı ilçesine bağlı 14 köyün tedbir amaçlı tahliye edilmesine neden oldu.
Yangının en ağır hasarı verdiği yer ise Osmaneli ilçesine bağlı Soğucakpınar Köyü’nün Kaşıkçı Mahallesi oldu. Yaklaşık 70 kişinin yaşadığı, 15 evin bulunduğu mahalle tamamen kül olurken, çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan da alevlerin içinde can verdi. Mahalle sakinlerine ait araçlar da yangın sırasında yandı.
Kaşıkçı Mahallesi küle döndü
Yangının ardından mahallede ortaya çıkan görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Harabeye dönen evler, yanmış hayvanlar ve kullanılamaz hale gelen araçlar bölgedeki yıkımı gösterdi.
Söndürme çalışmaları geniş kapsamlı sürüyor
Yangını kontrol altına almak için 1 insansız hava aracı, 4 uçak, 10 helikopter, 64 arazöz, 124 araç ve 603 personel sahada görev yapıyor. İstanbul, Eskişehir ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri de destek ekiplerini bölgeye yönlendirdi.





