Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Sarıbudak köyündeki yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra bir madencilik şirketi de iş makineleriyle destek verdi.
Genç’teki orman yangınına 15 personelle müdahale
Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sarıbudak köyündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbarın ardından bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Yangına 2 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 15 personelle müdahale edildi. Bölgede faaliyet gösteren bir madencilik şirketi de iş makinelerini söndürme çalışmalarına yönlendirdi.
Sarıbudak köyündeki yangın kontrol altında
Ekiplerin çalışmasıyla Sarıbudak köyündeki orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.




