Cevdet Yılmaz açıkladı: Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat seviyesine ulaştık
Cevdet Yılmaz açıkladı: Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat seviyesine ulaştık
İçeriği Görüntüle

Marmara Denizi’nde etkili olan olumsuz hava koşulları, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımını vurdu. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), internet sitesi üzerinden yaptığı resmi açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle bugün ve yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak tarihinde bazı seferlerin gerçekleştirilemeyeceğini duyurdu. Yapılan planlamaya göre, bugün toplam 8 sefer, 1 Ocak’ta ise 2 sefer programdan çıkarıldı.

30 Aralık Salı Günü 8 Sefer İptal Edildi

BUDO tarafından paylaşılan bilgilere göre, 30 Aralık Salı günü Bursa (Mudanya) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci) hattındaki karşılıklı seferlerde aksamalar yaşanıyor. Sabah saat 07.00 ve 09.30’daki Bursa kalkışlı seferler ile saat 08.00 ve 11.30’daki İstanbul kalkışlı seferlerin iptal edildiği bildirildi. Yolcuların mağduriyet yaşamaması adına güncel duyuruların takip edilmesi istendi.

Armutlu ve İhlas Seferleri de Hava Muhalefetine Takıldı

Fırtınalı havanın etkisiyle sadece ana hatlar değil, bölge aktarmalı seferler de olumsuz etkilendi. Bugün yapılması planlanan saat 09.30’daki Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), saat 10.00’daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 11.30’daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve saat 12.55’teki Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) seferlerinin de aynı gerekçeyle gerçekleştirilemeyeceği kaydedildi.

Hava koşullarındaki olumsuz seyrin devam etmesi beklendiğinden, BUDO yönetimi yeni yılın ilk günü için de önleyici bir karar aldı. Açıklamaya göre, 1 Ocak tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan saat 07.00’deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ve 08.00’deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri de şimdiden iptal edildi. Yetkililer, deniz ulaşımını tercih edecek vatandaşların terminale gitmeden önce sefer durumlarını kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Muhabir: Kağan Karacehennem