Çanakkale'de göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlarda 115 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonlarda göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 7 şüpheli de gözaltına alındı.
Ayvacık ve Gelibolu'da operasyon
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ayvacık ve Gelibolu ilçelerinde göçmen kaçakçılığı operasyonları gerçekleştirildi.
Operasyonlarda çeşitli ülke vatandaşlarından oluşan 115 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 7 şüpheli ise gözaltına alındı.
5 şüpheli tutuklandı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Düzensiz göçmenler GÖKSEM'e teslim edildi
Operasyon kapsamında yakalanan düzensiz göçmenlerin işlemleri de başlatıldı.
İdari işlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi.




