İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AKP’ye geçeceği yönündeki iddialar yeniden gündeme geldi. Tugay’ın AKP üyelik formu doldurduğu ve 9 Eylül’de gerçekleştirilecek programda partiye katılacağı öne sürüldü.
Söz konusu iddialara Tugay’ın Basın Danışmanı Elif Demirci İşleğen’den yanıt geldi. BirGün’e konuşan İşleğen, Cemil Tugay’ın herhangi bir AKP üyelik formu doldurmadığını belirterek, partiye katılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.
Tugay, daha önce de AKP’ye geçeceği yönündeki haber ve iddiaları reddetmişti. 13 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, “Şu an bir partiye geçme gibi bir durumum yok. Bağımsız kalacağım” ifadelerini kullanmıştı.
9 Eylül resepsiyonu da gündemde
Cemil Tugay hakkında ortaya atılan bir diğer iddia ise 9 Eylül resepsiyonunun alkolsüz düzenleneceği yönündeydi. Tugay’ın basın danışmanlığı tarafından yapılan açıklamada bu iddia da yalanlandı.
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek resepsiyonun içkili gerçekleştirileceği bildirildi.
Cemil Tugay’ın ayrıca İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü kapsamında 9 Eylül’de düzenlenecek etkinliklere katılacağı belirtildi.




