Samsun, Ordu, Giresun, Amasya, Tokat ve Kastamonu için Meteoroloji'den hava durumu uyarısı
Samsun, Ordu, Giresun, Amasya, Tokat ve Kastamonu için Meteoroloji'den hava durumu uyarısı
İçeriği Görüntüle

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), sanatçılar ve aydınların tutuklu gazetecilere yönelik destek mesajlarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Tutuklu gazetecilere serbest bırakılma çağrısı yapıldı

Oyuncular Nur Sürer ve Cezmi Baskın ile gazeteci-yazar Mine Söğüt ve gazeteci Erol Önderoğlu, "Gazetecilik suç değildir" diyerek tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılmasını talep etti.

Nur Sürer: “Gazetecilik bizim ülkemizde suç haline geldi”

Sinema oyuncusu Nur Sürer, gazeteciliğin halkın bilgi alması için yapılan küresel bir meslek olduğunu vurgulayarak, “Adı üstünde gazeteci. Dünyanın her yerinde haber yaparlar halkın bir sürü şeyi öğrenebilmesi için ama bizim ülkemizde neredeyse suç haline geldi gazetecilik. Gazetecilik suç değildir. Cezaevindeki bütün gazetecilerin bırakılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Cezmi Baskın: "Gazetecilik suç değildir. Bütün tutuklu gazetecilere özgürlük"

Sinema ve tiyatro oyuncusu Cezmi Baskın da yayınladığı video mesajında, "Gazetecilik suç değildir. Bütün tutuklu gazetecilere özgürlük" ifadelerini kullandı.

Mine Söğüt: “Gazeteciler, hukuksuzluğun kurbanı oluyorlar”

Gazeteci-yazar Mine Söğüt, mesajında gazetecilerin peş peşe iddianamelerle tutuklu yargılandığına dikkat çekti. Söğüt, şu ifadelere yer verdi:

“’Gazetecilik suç değildir’ diye akıl almaz bir cümle kurmak zorunda kaldığımız şu ülkede, gazeteci arkadaşlarımız peş peşe akıl almaz iddianamelerle hakim karşısına çıkarılıyor, yargılanıyor; hem de tutuklu yargılanıyorlar.

Hukuksuzluğu haber yapmakla vazifeli olan gazeteciler, hukuksuzluğun kurbanı oluyorlar. Buna bir dur demek için, yargılanan, haksız yere tutuklu bulunan gazeteci arkadaşlarımızın yanındayız. Sevgili Alican Uludağ ve İsmail Arı’nın çok yakında duruşmaları var. Her ikisinin de hak ettikleri beraate kavuşmalarını ve serbest bırakılmalarını istiyoruz.”

Erol Önderoğlu: "Meslektaşlarımızın da eleştirme ve haber yapma hakkı olmalıdır”

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Örgütü temsilcisi gazeteci Erol Önderoğlu ise meslektaşları Alican Uludağ, İsmail Arı ve Merdan Yanardağ'ın aylardır tutuklu bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Gazeteciler sadece toplumun öğrenmesi gereken meselelere eğildiler; kimi zaman Cumhurbaşkanını eleştirdiler, kimi zaman yargıyı, kimi zaman tarikatların etkisini, kimi zaman da yargı bağımsızlığının elden gitmesini gündeme getirdiler. Cumhurbaşkanının eleştirilme ve ifade özgürlüğü hakkı varsa, meslektaşlarımızın da eleştirme ve haber yapma hakkı olmalıdır. Tüm meslektaşlarımızın tahliyesini istiyoruz"

Kaynak: Haber Merkezi