Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2007'de Şırnak’ta görevine giderken tuzaklı mayının patlaması sonucu şehit düşen Piyade Er Süleyman Yılmaz’ın eşiyle telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin emaneti olan Hatay’da ikamet eden eşi Ayşegül Yılmaz’ı arayarak ailenin ve çocuklarının durumunu sordu.

Bakan Uraloğlu: Türksat-Biruni uydusu Türksat filosuna katılacak
Bakan Uraloğlu: Türksat-Biruni uydusu Türksat filosuna katılacak
İçeriği Görüntüle

Şehide bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, Ayşegül Yılmaz’a, "Sevgili Habib'in özellikle komşusu olacağı için, sizler de bir şehit eşi olarak inşallah ebedi alemde sevgili Peygamberimize komşu olacaksınız." sözlerini iletti.

Sohbet sırasında Erdoğan, şehidin eşine çocuklarının sayısını ve yaşlarını da sordu.

Ayşegül Yılmaz, çocukları Mehmet’in 22, eşinin vefat ettiği yıl doğan Ecenur’un ise 18 yaşında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2007 yılında Başbakan olarak Hatay’a geldiğinde kendilerini evde ziyaret ettiğini hatırlatan Yılmaz, "Aradığınız için çok memnun olduk. Sizin yanınızdayız, dualarımızdasınız Sayın Cumhurbaşkanım. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, şehidin adını taşıyan lisenin 2010 yılında açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileye tüm selamlarını, sevgilerini ve saygılarını iletti.

Muhabir: Esin Özdemir