Haber Merkezi- İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlendi. Zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye yönelik saldırıları üzerinden İsrail'e tepki göstererek, "Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız" dedi.

Birleşmiş Milletler'e göre (BM) göre katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 70'ini kadınların ve çocukların oluşturduğunu kaydeden Erdoğan, "Batılı ülkelerin Filistindeki katliamlar karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Gazze'de 12 bin insan ölmüş, tamamı yıkılmış ama Batılı ülkeler ateşkes çağrısı bile yapmıyor" diye belirtti. 

BM: Gazze'ye kara sınırlarının açılmaması insani felaketin sürmesine neden oluyor BM: Gazze'ye kara sınırlarının açılmaması insani felaketin sürmesine neden oluyor

Bununla birlikte Erdoğan, hastanelerde cenazeleri sıra sıra dizilmiş çocukların ve evlatlarını arayan anne-babaların 36 gündür süregiden vahşedin şahidi olduğunu vurguladı. İsrail'in intikamını kadınlardan ve masum çocuklardan çıkardığını ekleyen Erdoğan, "Vatanını savunan Filistinliler ile İsrail'i aynı kefeye koymamız mümkün değildir" ifadesinde bulundu. 

"Çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Çatışmaların durması ve insani yardım için gayret gösteren diğer ülkeleri de tebrik ediyorum. Kanser hastaları ve çocuklar başta olmak üzere yaralı tedavisi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelinen aşamada birinci öncelik ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasıdır. Acil olan birkaç saatlik ara değil kalıcı ateşkestir." 

Editör: Esin Özdemir