İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun “siyasi tutsak değil” sözlerine yanıt
İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun “siyasi tutsak değil” sözlerine yanıt
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin yakın siyasi tarihindeki en ağır antidemokratik kırılmalardan biri olan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 46. yıl dönümünde siyaset kurumundan tepki mesajları geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı anma ve kınama mesajında milli egemenlik ve demokrasi vurgusu yaptı.

"Millet iradesini hiçe sayan zihniyeti lanetliyorum"

12 Eylül’ün Türk demokrasisinde açtığı tahribata dikkat çeken Dervişoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"12 Eylül, millet iradesine düşürülmüş kara bir lekedir. Bu büyük milletin emekle, inançla ve fedakarlıkla yoğrulmuş iradesi, hiçbir darbenin ve hiçbir vesayetin gölgesinde kalmayacak kadar güçlüdür.

12 Eylül darbesi sonrasında yaşanan acı süreçte hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, millet iradesini hiçe sayan zihniyeti lanetliyorum. Allah, Türk milletine bir daha böylesi kara günler yaşatmasın."

Darbe mahkemelerinin, idamların, işkencelerin ve temel hak gasplarının 46 yıldır toplum hafızasında silinmeyen izler bıraktığını hatırlatan değerlendirmeler kapsamında Dervişoğlu; Türkiye’nin geleceğinin ancak kayıtsız şartsız millet iradesi, hukukun üstünlüğü ve tam demokrasi ekseninde korunabileceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi